Stream pc-games naar je Android TV met vernieuwe AMD Link-app: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
16 juli 2019, 13:36
2 min leestijd
Stream pc-games naar je Android TV met vernieuwe AMD Link-app: zo werkt het

AMD Link bestaat al jaren, maar je kon er eigenlijk vrij weinig mee. Daar komt verandering in, want vanaf nu is het mogelijk om pc-games naar Android TV te streamen. Zo werkt het, en dit zijn de voorwaarden.

Lees verder na de advertentie.

AMD Link: pc-games streamen naar Android TV

Er zijn meerdere apps, zoals Steam Link, om pc-games naar een smartphone of tv te streamen, maar de meeste van deze applicaties werken alleen met grafische kaarten van Nvidia. Nu kunnen ook mensen met een gpu van AMD hun desktop-ervaring naar een Android TV streamen dankzij de vernieuwde AMD Link-app. Zo werkt het:

  1. Download en installeer de AMD Link-app op je Android TV;
  2. Download de nieuwste Radeon Adrenalin Software voor je grafische kaart;
  3. Open AMD Link op je Android TV en ga naar het eerste tabblad om de tv en pc aan elkaar te koppelen;
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om het proces af te ronden.
AMD Link app android tv

De voorwaarden

Let bij stap 2 op dat je minstens versie 19.7.1 van de Adrenalin-software installeert. Houd er ook rekening mee dat je een Radeon-grafische kaart in je desktop moet hebben om gebruik te kunnen maken van AMD Link. Wanneer je games wil spelen via Android TV heb je bovendien een controller nodig.

AMD Link voor Android TV is opgedeeld in vier vensters. In het eerste tabblad kun je pc-games opstarten, terwijl je in ‘Media’ leuke gameplaymomenten kunt herbeleven. Het instellingenscherm spreekt voor zich, evenals het vierde venster met de naam ‘Zoeken’.

De app van AMD bestaat al sinds 2017, maar had sindsdien weinig om het lijf. Mensen met een AMD-gpu konden informatie over hun videokaart op hun tv met Android tonen, of gameplay opnemen met ReLive. Later werd ook de mogelijkheid om pc-games naar mobiele telefoons te streamen toegevoegd.

→ Download AMD Link in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu