Met AMOLED Mnml vind je de beste wallpaper voor je Galaxy S8

Amoled Mnml

Gratis

Op het amoled-scherm van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 ziet zwart er ook écht zwart uit. Een nieuwe app helpt je met het vinden van de juiste wallpaper voor toestellen die over dit soort displays beschikken.

Amoled wallpapers ontdekken met AMOLED Mnml

Een beeldscherm bestaat uit een groot aantal pixels die ieder van kleur kunnen veranderen, om zo één groot beeld te bieden. Op traditionele lcd-schermen is zwart ook een ‘kleur’: de pixel wordt ingeschakeld om zwart beeld te tonen, maar omdat daar nog steeds licht voor nodig is, heeft zwart beeld vaak een ietwat grijze of gele tint. Amoled-schermen pakken het anders aan: bij zwart beeld worden individuele pixels uitgeschakeld. Dat is energiezuiniger en zorgt voor contrastrijker beeld. Zwart is écht zwart en het beeld oogt levendiger.

Steeds meer smartphones beschikken over oled- of amoled-schermen. Niet alleen de Samsung Galaxy S8, maar ook de Google Pixel, OnePlus 3T en andere vlaggenschepen zijn van deze beeldtechnologie voorzien. Standaard hebben smartphones natuurlijk al verschillende wallpapers, maar die zijn niet zo mooi als de achtergronden in AMOLED Mnml.

De app bevat een groot aantal minimalistische achtergronden, vaak met veel zwart en slechts een beperkt aantal andere kleuren. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën, van wallpapers gebaseerd op bloemen tot allerlei geometrische vormen. Dagelijks worden er nieuwe afbeeldingen toegevoegd, zodat er altijd wel wat voor je bij zit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De achtergronden hebben een resolutie van 3200 bij 2560 pixels, waardoor ze ook geschikt zijn voor de hoge resoluties van de Samsung Galaxy S8 en andere vlaggenschepen. Heeft jouw smartphone geen (am)oled-scherm, dan kun je de app natuurlijk ook gewoon gebruiken. De wallpapers ogen dan wel iets minder mooi.

AMOLED Mnml downloaden

Je downloadt AMOLED Mnml via onderstaande link in de Play Store. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.0 of nieuwer.

Download AMOLED Mnml in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.