De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

AmpMe: bundel smartphones samen tot één grote speaker

Gijs Ettes
28 september 2015, 18:11
1 min leestijd
AmpMe: bundel smartphones samen tot één grote speaker

Ben je samen met vrienden en wil je harde muziek luisteren, maar zijn er geen speakers aanwezig? Dan kun je de app AmpMe gebruiken om de smartphones van jou en je vrienden te koppelen om toch nog iets van een feestje te bouwen.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt AmpMe

Met AmpMe kun je dezelfde muziek over de speakers van meerdere mobiele apparaten laten spelen. Daarbij hoef je niet eens op hetzelfde wifi-netwerk te zitten of gebruik te maken van bluetooth; het enige wat je nodig hebt is een aantal smartphones of tablets en de Android-app. De eerste gebruiker die AmpMe instelt, krijgt een viercijferige ‘party code’ op zijn scherm te zien. Die moeten de andere gebruikers overnemen, waarna hun toestel een pieptoon laat horen om te synchroniseren met de andere toestellen. Vervolgens spelen alle apparaatjes hetzelfde nummer af.

De AmpMe-app werkt vliegensvlug en met veel verschillende apparaten. Zo is de app beschikbaar voor Android en iOS, maar je kunt ook bluetooth-speakers koppelen, mits die zijn voorzien van een microfoon. Op die manier creëer je snel meer volume, al is de kwaliteit van de speaker van een gemiddelde smartphone natuurlijk niet geweldig. Ook is het natuurlijk direct hoorbaar als er één apparaat iets achterloopt met de muziek. Een ander nadeel is dat AmpMe vooralsnog alleen met Soundcloud werkt en dus niet met streamingdiensten als Spotify en Apple Music. De makers zijn echter in gesprek met partijen om meer ondersteuning aan de app toe te voegen.

AmpMe downloaden

De AmpMe-app is gratis beschikbaar in Google Play en werkt met Android 4.1 en nieuwer. Verder is er minimaal 8,5MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Download AmpMe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu