De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Smartphonespeaker-app AmpMe breidt uit met YouTube-ondersteuning

Jarno Stinissen
27 mei 2016, 19:30
2 min leestijd
Smartphonespeaker-app AmpMe breidt uit met YouTube-ondersteuning

De populaire speaker-app AmpMe ondersteunt sinds kort alle YouTube-video’s. Met de app koppel je smartphones van vrienden om deze om te toveren tot één grote surround-set.

Lees verder na de advertentie.

AmpMe met YouTube-ondersteuning

AmpMe is een interessante app en heeft sinds de release in oktober niet stilgezeten. Door de laatste updates zijn er meerdere muziekdiensten die de applicatie  ondersteunt, waaronder je lokale opslaggeheugen. Met de YouTube-ondersteuning heb je in één keer miljoenen extra content om te luisteren.

Wanneer je ervoor kiest om YouTube-video’s af te spelen met  de app, toont de app een speciale afspeellijsten gebaseerd op genres. Ook is er een aparte zoekfunctie aanwezig om zelf door de gehele database van YouTube te bladeren. Ook niet muziek-gerelateerde content is dus eindelijk af te spelen met de applicatie. Denk bijvoorbeeld aan het afspelen van een kattenvideo, net nadat je de volledige hitparade hebt afgeluisterd. Gewoon, voor de afwisseling.

Hoe het  werkt

De speaker-app is te combineren met meerdere apparaten. Zo is hij  beschikbaar voor Android en iOS, maar je kunt ook bluetooth-speakers koppelen, mits die zijn voorzien van een microfoon. De eerste gebruiker die de app  instelt, krijgt een viercijferige ‘party code’ op zijn scherm te zien. Die moeten de andere gebruikers overnemen, waarna hun toestel een pieptoon laat horen om te synchroniseren met de andere toestellen. Vervolgens spelen alle apparaten gelijktijdige hetzelfde nummer af.

Op dit moment werkt AmpMe samen met Soundcloud, YouTube en je lokale opslag. Streamingdiensten als Spotify en Apple Music zijn nog niet te gebruiken via de app. De makers zijn echter in gesprek met partijen om meer ondersteuning aan de app toe te voegen. Tot die tijd kun je het nu in ieder geval doen met de miljoenen nummers die in videovorm op YouTube staan.

AmpMe downloaden

AmpMe  is gratis te downloaden via onderstaande link. De app vereist minimaal 12MB aan vrije opslagruimte en werkt op Android 4.1 of hoger.

Download AmpMe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu