De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Amsterdam City Guide vertelt je waar je moet zijn in de hoofdstad

Redactie
20 oktober 2011, 19:30
2 min leestijd
Amsterdam City Guide vertelt je waar je moet zijn in de hoofdstad
Amsterdam City Guide vertelt je waar je moet zijn in de hoofdstad

TripAdvisor heeft een gratis gids uitgebracht voor Amsterdam. Zo weet je precies waar je moet zijn als je in de hoofdstad bent. Zo geeft de app advies over hotels, restaurants en attracties. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de gebruikerssreviews van de website van TripAdvisor. Aan de hand hiervan wordt bepaald waar je het beste naar toe kunt gaan.

De Amsterdam City Guide maakt ook gebruik van je GPS-locatie zodat je ook interessante plaatsen in de buurt kunt zien. Een van de leukere mogelijkheden van de applicatie zijn de doe-het-zelf-gids rondleidingen. Hierbij kun je kiezen hoe lang de tour moet duren en waar die moet plaatsenvinden. Zo kan je een halve dag in de Jordaan of bij Wallen doorbrengen of kiezen voor een fietstoer langs de meest artistieke plaatsen van Amsterdam. Het fijne is dat je ook direct de weg kunt opvragen in de applicatie via Google Maps maar dan moet je wel over internet beschikken natuurlijk.

Lees verder na de advertentie.

In de app is ook veel achtergrondinformatie over de hoofdstad van Nederland te vinden. Zo vind je hier bijvoorbeeld lange verhalen over de algemene geschiedenis van Amsterdam, de cultuur en de architectuur. Ook weer en vervoer is opgenomen in de app, maar dit is helaas geen actuele weer- of verkeersinformatie maar een lang verhaal over het weer per seizoen en hoe het Amsterdamse vervoerssysteem eruit ziet.

Een nadeel van de applicatie wel is dat deze alleen maar in het Engels beschikbaar is. Het toevoeging van de Nederlandse taal zou ook fijn zijn voor diegene die graag in eigen land op vakantie gaat. Amsterdam City Guide is gratis te downloaden in de Android Market. Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 2.1 nodig. Wel handig is dat alle gegevens ook offline te bekijken zijn zodat je niet afhankelijk bent van je dataverbinding (of het gebrek hieraan). Via Wi-Fi zijn wel nieuwe gebruikersreviews te downloaden.

Downloaden via Android Market: Amsterdam City Guide (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu