Andrognito: veilige datakluis voor je Android-toestel

Gijs Ettes
29 september 2014, 11:00
1 min leestijd
Andrognito: veilige datakluis voor je Android-toestel
Andrognito

Er zijn diverse wachtwoordenkluizen in Google Play te vinden, maar wil je juist foto’s, video’s en documenten beveiligen, dan is de keuze niet reuze. Ontwikkelaar CODEX zag dit in en maakte Andrognito, een kleine app die fungeert als veilige kluis voor al je data. Na het aanmaken van een viercijferige pincode kun je beginnen met het plaatsen van bestanden in de kluis. De app maakt gebruik van drie lagen encryptie en heeft een aantal handige functies die voorkomen dat kwaadwillenden bij je data kunnen.

Andrognito heeft een strakke, vrij simpele interface die past in het design van Android L. Door op het plusteken rechtsboven te tikken, kun je nieuwe bestanden verbergen. Je kunt lang drukken om bestanden te selecteren en tappen om te kijken wat je met een bestand kunt doen. Ook handig is de Stealth Mode, die je kunt gebruiken om indringers te foppen. Je lokt ze dan naar een nepkluis die leeg is en waar ze geen schade aan kunnen richten.

Lees verder na de advertentie.

Andrognito downloaden

Verder kun je via de instellingen het app-icoon van Andrognito verbergen. Vervolgens is het alleen mogelijk om de app te starten door via de telefoonfunctie je pincode in te voeren en op de belknop te drukken. De app is ook bestand tegen brute force-aanvallen: de kluis wordt automatisch een kwartier vergrendeld als drie keer de verkeerde pincode wordt ingevoerd.

Andrognito

Via onderstaande link kun je Andrognito downloaden. De app vereist Android 4.0 of hoger en tenminste 3,2MB aan vrije opslagruimte.

Download Andrognito in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu