Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android 4.3 Photosphere: camera-optie enorm verbeterd

Redactie
26 juli 2013, 9:05
1 min leestijd
Android 4.3 Photosphere: camera-optie enorm verbeterd
android 4.3 photosphere

De Android 4.3 Photosphere, de optie waarmee je een volledige 3d-foto van een omgeving kunt maken, is in de laatste Jelly Bean-versie enorm verbeterd. Photosphere werd geïntroduceerd met Android 4.2 (Jelly Bean) en laat gebruikers eenzelfde foto als de Street View in Google Maps maken. Een eigen voorbeeld is hier te zien.

De 360 graden-foto werd in een korte tijd enorm populair bij Android-gebruikers en in de Android 4.3 Photosphere is op een zodanige manier verbeterd dat glitches zo veel mogelijk voorkomen worden.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.3 Photosphere verbeteringen

Bij het maken van een Photosphere-foto in Android 4.2 kunnen er vaak glitches onstaan. Dit betekent dat er plotseling zwevende voorwerpen in de foto verschijnen die niet goed in de foto worden geïmporteerd of dat mensen opeens voor de helft verdwijnen omdat ze iets zijn bewogen. Dit moet met Android 4.3 Photosphere opgelost zijn. Ook is het ‘stitching’, ofwel het aan elkaar naaien van de verschillende shots, verbeterd. Dit betekent dat de geschoten shots beter tegen elkaar worden gezet en het beeld vloeiender overloopt.

Daarnaast ogen de Photospheres diepen en duidelijker en is de kleurcorrectie toegenomen. Laatstgenoemde was één van de grote kritieken op de camera-optie: het kwam geregeld voor dat door de verschillen in lichtopname de foto een beetje flets werd.

Android 4.3 Photosphere zit standaard in de laatste versie van Jelly Bean en hoeft niet via Google Play te worden geüpdatet.

Lees over alle vernieuwingen is ons speciale Android 4.3 artikel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu