De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: nieuwe sms-app van Android 5.0 Lollipop

Redactie
21 oktober 2014, 11:37
1 min leestijd
Download: nieuwe sms-app van Android 5.0 Lollipop
messenger

Android 5.0 Lollipop krijgt weer zijn eigen sms- en mms-app, genaamd Messenger. In plaats van sms-berichten in Hangouts te integreren, lijkt het erop dat Google zich weer wil richten op twee apps: één voor online berichten en één voor sms-berichten. Daarom verschillen beide apps ook duidelijk, waarbij de nieuwe Android 5.0 Messenger al helemaal is aangepast op het nieuwe Material Design van Lollipop.

De Android 5.0 Messenger-app is al als apk-bestand te downloaden en op de meeste Android-apparaten te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Android 5.0 Messenger

Android-5.0-Lollipop-Messenger-1

De app oogt vrij basic en overzichtelijk, waarbij je contacten kunt uitkiezen om mee te communiceren. De gele actieknop is kenmerkend voor het nieuwe design van Android 5.0, waarmee je een sms kunt opstellen. Ook kun je lang op een gesprek drukken om deze te archiveren. Het swipe-to-archive, waarbij je een conversatie naar de zijkant van het scherm veegt om ‘m te archiveren, werkt ook. Elke conversatie krijgt ook zijn eigen kleur, wat een interessant effect aan de app geeft.

Android-5.0-Lollipop-Messenger

In een gesprek is het mogelijk om een foto te maken op eenzelfde manier als Facebook Messenger, waarbij je via het opstelvenster direct een foto kunt schieten. Ook een foto selecteren uit de galerij behoort tot de opties. Als laatste is het nog mogelijk om een audiobestand op te nemen en deze te versturen. Al deze opties worden verzonden als een mms, waar meestal extra kosten aan verbonden zijn.

De app is hier te downloaden als apk-bestand. Voor het installeren heb je geen root nodig, de app wordt (bij onze testtelefoons) gewoon direct naast je huidige sms-app geïnstalleerd.

→ Lees ook hands-on van Lollipop op onze overzichtspagina Android 5.0 Lollipop

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu