Android-app Skype krijgt langverwachte tablet-interface

Redactie
21 november 2012, 15:02
1 min leestijd
Android-app Skype krijgt langverwachte tablet-interface

Skype voor Android heeft een hele fijne update ontvangen, want de app beschikt voortaan over een eigen tablet-interface. Dat meldt Skype op hun blog, waarna de Android-app ook in de Google Play Store te downloaden is. De nieuwe Skype draagt versienummer 3.0 en is geoptimaliseerd voor verschillende tablet-groottes, waaronder de Google Nexus 7, Samsung Galaxy Tab 2, Acer Iconia, Asus Transformer Prime, Motorola Xoom en Sony S. En dat is goed nieuws, want het komt bij Android-apps veelal voor dat kleinere tablets (onder de 10 inch) niet van de tablet-interface gebruik kunnen maken.

In de nieuwe Skype-app vind je de navigatiebalk aan de linkerkant en wordt de rest van het scherm gebruikt voor de content van Skype, waaronder de contactpersonen en videogesprekken. Je kunt een videogesprek ook op het volledige scherm weergeven.Een andere leuke optie van versie 3.0 is het wisselen tussen de camera aan de voor- en achterzijde van de tablet. Skype is naast (video)bellen ook geschikt om te chatten en bestanden (foto’s, video’s, documenten) mee te versturen.

Lees verder na de advertentie.

De update brengt ook een nieuwe audiocodec met zich mee, genaamd SILK. Deze is ontworpen om het menselijk stemgeluid te optimaliseren en verrijken en werkt vrij stabiel onder verschillende internetconnecties. SILK moet de storingen en haperingen tijdens het normale internetbellen via 3G verhelpen. Skype heeft als één van de eerste ontwikkelaars hun app voor verschillende tablets (zeer fijn) geoptimaliseerd. Dat is een compliment waard.

Wil je een tablet kopen? Check ons overzicht met handige tips!

Download: Skype (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu