Android-versie Apple Music krijgt gezinsabonnement en videocontent

Lars Paymans
29 april 2016, 8:54
1 min leestijd
Android-versie Apple Music krijgt gezinsabonnement en videocontent

Apple heeft de Apple Music-app voor Android opgeknapt met een aantal nieuwe functies. Hierdoor komt de Android-versie van Apples muziek-app weer wat dichter bij de iOS-variant. Dit is er nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Android Apple Music-app

Apple lijkt zich de laatste tijd steeds meer te focussen op muziekvideo’s, dus is het logisch dat je nu ook vanuit de Android-app videocontent kunt bekijken. Naast videoclips staan er ook de nodige documentaires en concertregistraties in de app, waaronder de exclusieve documentaire van Taylor Swift uit december 2015.

apple music1

Interessanter is misschien nog wel ondersteuning voor het Apple Music Family Plan, een gezinsabonnement waar maximaal zes mensen aan kunnen deelnemen. Voor vijf euro extra per maand kan een volledig gezin onbeperkt naar Apple Music luisteren, wat van Music een interessante muziekdienst maakt voor families met veel muziekliefhebbers.

Deze functies waren al langer aanwezig in de iOS-app van Apple Music, maar de Android-versie heeft ook een aantal functies die niet op de iPhone aanwezig zijn. Zo kunnen Android-luisteraars muziek op een sd-kaart opslaan zodat ze er offline naar kunnen luisteren, en is er ook een widget om op je homescherm weg te zetten.

Apple Music voor Android downloaden

Apple Music is een van de eerste Android-apps die Apple ooit maakte. Net als andere muziekdiensten kun je voor tien euro per maand onbeperkt muziek streamen en nummers offline opslaan. Een voordeel van Apple Music is dat nieuwe leden de dienst drie maanden lang gratis en vrijblijvend kunnen uitproberen. Naast het streamen van muziek wil Apple Music zich onderscheiden met Beats 1, een online radiozender die 24 uur per dag en 7 dagen per week actief is.

Download Apple Music in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu