De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android-applicatie GeoJoooid zet artikelen op de kaart

Redactie
25 maart 2010, 12:27
1 min leestijd
Android-applicatie GeoJoooid zet artikelen op de kaart
geojoooid

De ontwikkelaar van de applicatie Joooid is met een nieuw project begonnen. Joooid staat sinds december 2009 in de Android Market en stelt je in staat om Joomla!-websites vanaf je Android-toestel te beheren. Deze keer heeft ontwikkelaar Stefano Norcia een totaal andere insteek en een andere doelgroep gekozen. GeoJoooid is bedoeld voor gewone gebruikers, die van uitgaan en reizen houden. De applicatie heet GeoJoooid en toont de locatie van artikelen op de kaart. Het mooie is dat gebruikers ook mee kunnen doen: ze bekijken de kaart en kunnen aan de hand van gekleurde icoontjes bijvoorbeeld locatie-informatie over eten, drinken of nachtleven opvragen. Maar ze kunnen ook op de kaart tappen en een eigen artikel toevoegen, over een bepaald restaurant waar ze hebben gegeten.

De ontwikkelaar wil met GeoJoooid laten zien hoe de integratie tussen mobiele applicaties en Joomla’s CMS verloopt. Maar zoals gezegd: je hoeft geen Joomla-website te hebben om deze applicatie straks te gebruiken. Ben je echter applicatie-ontwikkelaar en van plan om een uitgaansapplicatie voor Android te maken, dan kun je op deze manier de applicatie interactief maken. Gebruikers voegen zelf foto’s en beschrijvingen toe van de plaatsen waar ze zijn geweest. Anderen kunnen op een item tappen om meer informatie over een bepaald hotel, café of ander type locatie te lezen.

Lees verder na de advertentie.

Helaas is GeoJoooid nog niet in de Android Market te vinden, maar de maker is dat wel van plan. Ook denkt hij nog na welke andere diensten je op deze manier zou kunnen aanleveren.

Hieronder zie je een aantal toepassingen van GeoJoooid:

Meer info: Joooid.com
(Androidworld heeft vandaag een artikel over de al eerder gelanceerde applicatie Joooid)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu