Android-applicatie Sipdroid kan VoIP via Wi-Fi-netwerk aan

Redactie
1 april 2009, 12:19
1 min leestijd

Skype Lite was een leuk begin voor Android-bezitters, maar het grote probleem is dat het belminuten kost en dat je met dubbele kosten zit, want je betaalt tijdens het bellen ook nog vanuit je SkypeOut-tegoed. Het zou mooi zijn als je via Wi-Fi zou kunnen voipen. Het blijkt mogelijk: met de applicatie Sipdroid, die op dit moment nog in ontwikkeling is.

Sipdroid is begonnen als open source-project, maar is inmiddels een gesloten project geworden, waarbij een beperkt aantal mensen toegang heeft tot de gesloten alfa-versie. Eind mei zal Sipdroid waarschijnlijk in de Android Market beschikbaar zijn.

Lees verder na de advertentie.

Toch zou, met name in de VS, de mobiele operator nog voor problemen kunnen zorgen. T-Mobile heeft in Nederland geen problemen met VoIP via je 3G-verbinding of je Wi-Fi-netwerk, ook al verbruik je daardoor minder belminuten. Maar T-Mobile in de VS is een ander verhaal: daar lijken de voorwaarden toch iets strakker en beperkter.

Frustrerend voor Android-gebruikers is dat gisteren Skype voor iPhone werd gelanceerd, op een platform dat traditioneel gezien veel geslotener is. Daarmee kun je wel via Wi-Fi bellen en met wat moeite ook via je 3G-databundel. Nu maar hopen dat Skype de dreiging van Sipdroid ziet aankomen en snel Skype Lite vervangt door een volledige versie van Skype voor Android.

Hieronder zie je een video van Sipdroid in actie:

Categorie: Communicatie
Spotlights: Android, Skype

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's