Deze 7 Android-apps kunnen niet ontbreken op je Chromebook
Erwin Vogelaar

Moderne Chromebooks hebben toegang tot de Play Store, zodat je gewoon Android-apps kunt downloaden en gebruiken. Dit zijn de beste Android-apps voor Chrome OS.

Beste Android-apps voor Chrome OS

Nu de Play Store op de meeste moderne Chromebooks draait, is het heel makkelijk om Android-apps te downloaden op Chrome OS. Dat is om verschillende manieren handig. Bijvoorbeeld om programma’s te gebruiken waar je anders geen toegang tot hebt, of om de mogelijkheden van beperkte webversies uit te breiden. We zetten enkele fijne apps voor je op een rijtje.

android-apps chrome os

1. Skype

Skype is een typisch programma dat je mist bij het gebruik van Chrome OS. Via de Android-app kun je toch (video)bellen en chatten met wie je wil op je Chromebook. Deze app is dus een fantastische toevoeging op het besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download Skype in Google Play (gratis)

2. Microsoft Word

Bevalt Google Documenten toch niet als tekstverwerker en mis je Microsoft Word? Via de Play Store download je het programma gewoon op je Chromebook. Ook andere Microsoft-apps zijn beschikbaar, zoals de andere Office-programma’s en Outlook. Je hebt wel een Office 365-abonnement nodig om alle mogelijkheden van Word en de andere apps te gebruiken.

Download Microsoft Word in Google Play (gratis)

3. Snapseed

Voor het bewerken van je foto’s ben je op Chrome OS aangewezen op verschillende webdiensten, zoals Pixlr. Die zijn redelijk goed, maar het kan beter. Fotobewerking-apps voor Android bevatten een hoop opties in een handige interface, dus voor fotobewerking op je Chromebook zijn deze apps geen gek idee. Onze favoriete fotobewerking-app op Android is Snapseed. Download de app op je Chromebook om heel makkelijk een hele hoop indrukwekkende aanpassingen te doen voor je foto’s.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

android-apps chrome os

4. Infinite Painter

Infinite Painter is een toffe schilder-app, waarbij je vinger transformeert in een penseel. De effecten zijn bijzonder realistisch, waardoor het voelt alsof je echt aan het schilderen bent. Heb je een Chromebook met een touchscreen? Dan moet je deze app echt proberen. Na enkele keren gebruiken moet je wel betalen, maar je krijgt genoeg ruimte om de app eerst uit te testen.

Download Infinite Painter in Google Play (gratis)

5. Netflix

Natuurlijk kun je in Chrome OS gewoon Netflix kijken in de browser. Dat werkt uitstekend en je hebt daar geen extra app voor nodig. De Android-app heeft echter een hele handige extra functie: de mogelijkheid om bepaalde series en films te downloaden. Dat is super handig als je bijvoorbeeld onderweg Netflix wil kijken op een groter scherm, maar geen toegang hebt tot wifi of een enorme databundel.

Download Netflix in Google Play (gratis)

6. Evernote

Uiteraard heeft Evernote en prima webversie, maar de Android-app is beter. Dat komt omdat je via de app je notities ook offline kunt bekijken en het makkelijker is om je touchscreen te gebruiken als je die hebt. Ook krijg je wat extra functies, zoals de mogelijkheid om snel een notitie te maken vanuit een persistente notificatie.

Download Evernote in Google Play (gratis)

7. Pocket Casts

We hebben Pocket Casts op Android Planet al regelmatig uitgeroepen tot onze favoriete podcast-app. Om de webversie te gebruiken moet je echter extra betalen. Dat kun je ontwijken door de Android-app te downloaden op je Chromebook. Als bonus kun je ook nog eens podcasts downloaden en offline beluisteren.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

Ook leuk: Android-games op je Chromebook

Natuurlijk kun je via de Play Store ook stapels games spelen op je Chromebook. Populaire titels zoals Clash of Clans, Fallout Shelter, en Hearthstone werken top in Chrome OS en maken je laptop een stuk minder saai. Leuk om tussen het werk door te doen.

Het Android-ecocysteem

Android-apps werken goed op een Chromebook. Er zijn daarnaast nog meer manieren waarop Android terug is te vinden op andere apparaten dan smartphones. Daar lees je meer over in ons maandthema, waarin we alles over Android als ecosysteem bespreken.

Lees meer in ons maandthema

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.