Placeholder

Android-apps draaien op Apple-apparaten met Myriad Alien Dalvik 2.0Het bedrijf Myriad heeft een app gemaakt waarmee het mogelijk is om Android-app op iOS te draaien. Myriad Alien Dalvik 2.0 is niet alleen te gebruiken op diverse Apple-apparaten zoals de iPad en de iPhone, maar zal ook werken op televisies, e-readers en auto’s. Alien Dalvik is een zogenaamde virtuele machine waarin apps kunnen worden gedraaid. Volgende week zal de app werkend worden getoond op de telecombeurs CTIA.

Hoe Alien Dalvik 2.0 precies in zijn werk gaat is nog niet bekend. In ieder geval kunnen gebruikers zelf app toevoegen en deze draaien op een apparaat zonder Android. Volgens Myriad zal dit zeer gebruikersvriendelijk zijn. De emulator zal het merendeel van de Android-apps ondersteunen. Als Alien Dalvik 2.0 daadwerkelijk foutloos werkt kan de app ervoor zorgen dat het aantal gebruikers van Android-app in een rap tempo zal uitbreiden.

Volgende week zal Alien Dalvik 2.0 werkend te zien zijn op een iPad. Het bedrijf heeft nog niet aangegeven wanneer de applicatie daadwerkelijk beschikbaar zal worden voor consumenten. Vooral voor apparaten die niet draaien op iOS of Android kan de emulator van grootte waarde zijn. Op andere mobiele platformen ontbreekt het meestal aan een ruim aanbod van apps.

Myriad Alien Dalvik 2.0 op de iPad

Bron: Android Community

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.