Zo maakt Google Android Auto stembesturing makkelijker

Thomas Haenen
1 december 2016, 14:30
2 min leestijd
Zo maakt Google Android Auto stembesturing makkelijker

Android Auto beschikt nu over verbeterde stembesturing. Je kunt nu op ieder moment ‘OK Google’ roepen om opdrachten en vragen door te geven.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto stembesturing

Hoewel Android Auto al langer over stembesturing beschikte, kon je die voorheen enkel activeren door op het microfoontje rechtsboven in beeld te drukken. Hoewel je in de auto eigenlijk volledig hands-free zou willen werken, zat dat er met Android Auto nog niet direct in.

Dat probleem pakt Google aan met de nieuwste versie van de app, die sinds vannacht geleidelijk uitgerold wordt. Nu kun je ook Android Auto stembesturing activeren door ‘OK Google’ te roepen. Vervolgens luistert Google mee terwijl je een vraag stelt of opdracht doorgeeft.

android auto stembesturing

Let op: je activeert de ‘OK Google’-herkenning niet via de Android Auto-app, maar via de Google-app. Daar vind je tussen de instellingen verschillende opties voor spraakherkenning. Zet bij de ‘OK Google’-opties aan dat deze ook werkt tijdens het rijden om hem te activeren in Android Auto én Google Maps. De nieuwe instellingen lijkt nog niet bij iedereen op te duiken, dus het kan enkele dagen duren voor je deze op jouw smartphone ziet.

Google introduceerde onlangs nog een nieuwe versie van Android Auto. Oorspronkelijk was het een aangepaste versie van het besturingssysteem die ingebouwd werd in auto’s, nu kun je het als een losse app downloaden voor vrijwel elke Android-smartphone. Android Auto biedt een aangepaste interface die veiliger is onderweg, met grote knoppen en beperkte opties. De app biedt eigenlijk alleen toegang tot je notificaties, je muziek, navigatie en een beloptie.

Android Auto downloaden

Je kunt Android Auto in de Play Store vinden via onderstaande link. De app is nog niet beschikbaar in Nederland, dus je kunt hem ook handmatig downloaden en installeren via APK-Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je Android-smartphone.

Download Android Auto in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu