De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Auto-update verbetert muziek-apps, toont betere notificaties

Thomas Haenen
30 november 2018, 9:33
2 min leestijd
Android Auto-update verbetert muziek-apps, toont betere notificaties

Android Auto krijgt een verbeterde weergave van muziek-apps en gaat slimmer met binnenkomende berichten om. Dit is hoe je deze Android Auto-update kunt downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto-update 2018 versimpelt interface

Je Android-smartphone moet je natuurlijk niet onderweg willen gebruiken, maar met Android Auto hou je het toch nog redelijk veilig. Deze app geeft je namelijk enkel toegang tot features die handig zijn terwijl je achter het stuur zit, zoals navigatie-apps en je muziek. Ook is de interface flink versimpeld, zodat je minder door menu’s hoeft te graven. Google heeft nu een Android Auto-update uitgebracht die de app verder verbetert.

Android Auto-update 2018

Android Auto ondersteunt verschillende muziekdiensten, waaronder Spotify, Google Play Music en YouTube Music. Al die apps worden in dezelfde interface gegoten, en die is nu bijgewerkt. Albumcovers worden prominenter getoond tijdens het zoeken, zodat je makkelijk op het oog de juiste muziek kunt vinden. Vraag je de Google Assistent om een nummer dat door verschillende artiesten gezongen is, dan worden er zoekresultaten getoond zodat je snel de juiste cover ziet.

Kleine preview van berichtjes – als je stilstaat

Ook kan Android Auto nu een kleine preview tonen van binnenkomende sms- en WhatsApp-berichten. Voorheen kreeg je op het homescreen alleen te zien wie je een bericht had gestuurd, plus een optie om een automatische reactie terug te sturen. Om het bericht te zien, moest je de notificatie aantikken en een losse app openen – niet heel veilig onderweg.

Daarom komt Google nieuwsgierige gebruikers deels tegemoet door een kleine preview van een nieuw bericht te tonen. Staat de auto volledig stil, dan kun je de eerste vijf tot tien woorden van een bericht lezen. Zo kun je bij het stoplicht of voor het zebrapad kijken of het om iets belangrijks gaat, of dat je het bericht met een gerust hart nog even kunt negeren.

Android Auto downloaden in Nederland

In Nederland kun je Android Auto alleen via een omweg downloaden. De app staat niet in de Play Store, maar kan als apk-bestand gedownload en geïnstalleerd worden. Lees ook onze uitleg over het installeren van Android Auto in Nederland. Via onderstaande link download je de nieuwste versie van Android Auto.

Download Android Auto via APK Mirror (gratis)

Lees meer over Android Auto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu