Google brengt ‘Android Auto voor telefoonschermen’-app uit

Colin Baak
5 november 2019, 10:01
2 min leestijd
Google brengt ‘Android Auto voor telefoonschermen’-app uit

Android Auto is de handige software om mee te navigeren en entertainen in de auto. Google liet eerder weten te werken aan een ‘Android Auto voor telefoonscherm’-app en die is nu in de Play Store te vinden. Draait jouw toestel op Android 10 en heb je problemen met de huidige Android Auto-app? Deze applicatie biedt uitkomst.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto voor telefoonschermen-app

De app om Android Auto te gebruiken op je smartphonescherm is beschikbaar in de Play Store. Eerder werd al gezegd dat Google werkte aan zo’n app, maar de functionaliteit ervan was onbekend. Android Auto gaat namelijk verdwijnen vanwege de Driving Mode in Google Assistant.

Android Auto is ingebouwd in Android 10, maar dat werkte bij veel gebruikers niet fijn. Het icoon van de app verschijnt bij veel mensen namelijk niet in de launcher. Daardoor is het opstarten van Android Auto erg lastig. Deze nieuwe app is daarop het antwoord. Je kunt het zien als een oplossing voor als de normale Android Auto-app niet werkt. Een wat vreemde omweg die Google daarmee maakt, maar wel eentje die werkt.

Android Auto is een overzichtelijke en daardoor makkelijk te gebruiken applicatie. Via verschillende grote knoppen aan de onderkant kun je makkelijk door de app navigeren. Je kiest zo voor navigatie, muziek luisteren of roept het scherm op om te bellen. Navigeren doe je via Google Maps of Waze en dat werkt zoals je gewend bent. Opdrachten kun je ingeven via je stem of via het onscreen-toetsenbord.

Muziek afspelen kan met apps als Spotify en Google Play Music, waardoor je precies kunt luisteren wat jij wil. In de instellingen kun je tot slot wat handige dingen regelen. Zo kun je een automatisch antwoord instellen, die je met één druk op de knop verstuurt als je aan het autorijden bent. Ook de instellingen voor meldingen regel je daar of bijvoorbeeld de vergrendeling van de auto tijdens het rijden.

Android Auto voor telefoonschermen downloaden

De nieuwe Android Auto-app is te vinden in de Play Store van Google. De app is echter niet beschikbaar in Nederland. Wel is het losse installatiebestand al te vinden op APK Mirror. Vervolgens kun je deze uitleg volgen van Android Planet om het bestand te installeren. Wel moet je toestel draaien op Android 10 om deze app te kunnen installeren.

Wil je meer lezen? Check ook onze uitgebreide Android Auto-gids, waarin we alles vertellen over Android in het verkeer. Of check de video hieronder.

Het laatste nieuws over Android Auto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu