Back-up-functie Android wordt sterk verbeterd’

Redactie
10 juli 2014, 13:01
1 min leestijd
Back-up-functie Android wordt sterk verbeterd’
Android backup

Google werkt aan een nieuwe Android backup-functie waarmee je veel sneller en gemakkelijker je apps terug kunt zetten. Bij Android is het op dit moment mogelijk om tijdens het instellen van een nieuw Android-apparaat een back-up terug te zetten. Wat die backup echter inhoudt, weet niemand. Je ziet niet welke apps, welke gegevens en welke back-up an sich wordt teruggezet.

Google zou deze functie willen verbeteren door per Android-toestel bij te houden welke apps worden geïnstalleerd. Als je een Android-smartphone gaat instellen, worden dan alleen de apps die je op je vorige smartphone hebt gedownload opnieuw hersteld. Handig!

Lees verder na de advertentie.

Android backup

back-up-all

Het is vooralsnog onduidelijk of de nieuwe Android backup-functie ook data van apps op de servers van Google gaat opslaan, zoals savegames, specifieke instellingen en accounts. Dit zou enorm handig zijn, want dat betekent dat een Twitter-app als back-up weer hersteld kan worden, inclusief je accounts, instellingen voor meldingen en zelfs de interface-opties van de app.

De verwachting is dat de nieuwe back-up-functie van Android samen met Android L wordt gelanceerd. De nieuwe Android-versie verschijnt in de herfst van dit jaar en wordt naar verwachting de maanden die daarop volgen door fabrikanten naar hun toestellen uitgerold. De Nexus-apparaten krijgen Android L als eerste.

Lees ook

(via)

Categorie: Tools
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's