Back-up-functie Android wordt sterk verbeterd’

Redactie
10 juli 2014, 13:01
1 min leestijd
Back-up-functie Android wordt sterk verbeterd’
Android backup

Google werkt aan een nieuwe Android backup-functie waarmee je veel sneller en gemakkelijker je apps terug kunt zetten. Bij Android is het op dit moment mogelijk om tijdens het instellen van een nieuw Android-apparaat een back-up terug te zetten. Wat die backup echter inhoudt, weet niemand. Je ziet niet welke apps, welke gegevens en welke back-up an sich wordt teruggezet.

Google zou deze functie willen verbeteren door per Android-toestel bij te houden welke apps worden geïnstalleerd. Als je een Android-smartphone gaat instellen, worden dan alleen de apps die je op je vorige smartphone hebt gedownload opnieuw hersteld. Handig!

Lees verder na de advertentie.

Android backup

back-up-all

Het is vooralsnog onduidelijk of de nieuwe Android backup-functie ook data van apps op de servers van Google gaat opslaan, zoals savegames, specifieke instellingen en accounts. Dit zou enorm handig zijn, want dat betekent dat een Twitter-app als back-up weer hersteld kan worden, inclusief je accounts, instellingen voor meldingen en zelfs de interface-opties van de app.

De verwachting is dat de nieuwe back-up-functie van Android samen met Android L wordt gelanceerd. De nieuwe Android-versie verschijnt in de herfst van dit jaar en wordt naar verwachting de maanden die daarop volgen door fabrikanten naar hun toestellen uitgerold. De Nexus-apparaten krijgen Android L als eerste.

Lees ook

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu