De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google trekt Android Berichten-update met donkere modus in – update

Michel van 't Klaphek
16 augustus 2018, 20:28
2 min leestijd
Google trekt Android Berichten-update met donkere modus in  – update

Android Berichten, de standaard sms-app van veel Android-toestellen, heeft een update gekregen. Naast een nieuw design kunnen gebruikers ook aan de slag met de donkere modus.

Update 21 augustus: de update is om onduidelijke redenen teruggetrokken. Android Berichten ziet er nu weer uit als vanouds en je kunt dus niet langer aan de slag met de donkere modus. Zodra er meer duidelijkheid komt over de geplande update lees je dat uiteraard als eerst hier.

Lees verder na de advertentie.

Origineel bericht:

Android Berichten donkere modus beschikbaar

Google is er maar druk mee. Het bedrijf updatet in een rap tempo al haar apps met het Material-design voor een uniforme uitstraling. Voortaan is ook Android Berichten in een fris jasje gestoken. Daarnaast is de veelgevraagde donkere modus toegevoegd. De update rolt vanaf nu in fases uit waardoor het ongeveer een week kan duren voordat je ‘m binnen hebt.

De eerste keer dat je de sms-app opstart moet je waarschijnlijk even wennen. Het ontwerp is namelijk helemaal op de schop gegaan. Android Berichten voelt dankzij de spierwitte achtergrond fris aan en ook het lettertype is aangepast. Daarnaast staat de naam voortaan in het midden en is het icoon om een nieuw gesprek te beginnen aangevuld met de tekst ‘Chat starten’.

Omgedraaide kleuren en de donkere modus

Ook in de chats zelfs is het nodige veranderd. Daar waar vroeger het antwoord van je gesprekspartner gekleurd was, worden jouw antwoorden nu in het blauw weergeven. Bovendien zorgt het Material-ontwerp ervoor dat je niet langer de kleur van het icoon van degene met wie je praat kunt aanpassen.

Waar de update echter vooral om draait, is de toevoeging van een donkere modus. Zodra je de functie aanzet wordt de app donker wat prettig is als je ’s avonds aan het sms’en bent. Tik hiervoor op de drie puntjes rechtsboven in het scherm.

Onlangs werd al een webversie van Android Berichten toegevoegd waardoor je ook vanaf je computer kunt chatten. Daarnaast krijgen steeds meer apps een donkere modus, zoals onlangs YouTube.

→ Download Android Berichten in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu