Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo werkt de nieuwe webversie van Android Berichten

Wouter Nijsen
19 juni 2018, 10:37
2 min leestijd
Zo werkt de nieuwe webversie van Android Berichten

Android Berichten, de sms-app die standaard op veel Android-toestellen geïnstalleerd staat, is van een flinke update voorzien. De app heeft onder meer een webversie gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Webversie van Android Berichten

Met de webversie van Android Berichten wil Google de concurrentie aangaan met Apples iMessage. Googles variant werkt echter op een andere manier; waar van iMessage een aparte Mac-app beschikbaar is, gebruik je Berichten op eenzelfde manier als WhatsApp. Via messages.android.com kom je terecht bij de webversie, waar je met een qr-code inlogt op de mobiele app.

android berichten webversie

Om de webversie van Android Berichten te gebruiken, heb je de nieuwste versie van de Android-app nodig. Open de applicatie, tik op de drie puntjes rechtsboven om de opties te openen, en kies voor ‘Berichten voor het web’ en scan de qr-code op je computer. Vervolgens wordt er direct ingelogd, waarbij je er ook voor kunt kiezen dat je computer wordt onthouden. Je hoeft dan niet elke keer opnieuw in te loggen.

Meer nieuwe features

Verder zijn diverse andere features aan de berichten-app toegevoegd. Zo is het voortaan mogelijk om gifjes op te zoeken en sturen via het plus-icoontje aan de linkerkant, en is ondersteuning voor Smart Reply ingebouwd. Dat laatste werkt vooralsnog alleen in het Engels. Verder krijg je voorvertoning te zien van gestuurde of gedeelde linkjes, zodat de app alvast een voorproefje geeft van een YouTube-filmpje of artikel.

Ook handig is dat Android Berichten bij sms’jes met een verificatiecode, voor bijvoorbeeld tweestapsverificatie, een kopieer-optie geeft. Daardoor hoef je niet per se de app te openen om een code te kopiëren, maar kun je dat direct vanuit de notificatie doen.

De nieuwe features worden de komende dagen naar alle gebruikers uitgerold. Hierdoor kan het zijn dat de functies nog niet bij jou beschikbaar zijn. Zorg in ieder geval dat je de nieuwste versie van Android Berichten op je smartphone hebt staan. Downloaden kan via onderstaande link.

→ Download Android Berichten in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu