Download: standaard Android email-app nu ook in Google Play

android emailDe Android email-app die standaard wordt meegeleverd bij smartphones en tablets die op stock Android draaien, heeft zijn weg naar Google Play gevonden. De app is identiek aan de Gmail-app die je vindt op bijvoorbeeld de Nexus 5, maar je kunt nu ook andere maildiensten koppelen met de app. Zo zijn onder andere Hotmail, Yahoo Mail en Outlook onder te brengen in de mail-app.

Verder is de beveiliging opgeschroefd en is er ondersteuning aanwezig voor IMAP-, POP3- en Exchange-accounts. Bovendien kun je zelf selecteren welke mappen gesynchroniseerd moeten worden. E-mail is niet de eerste Google-app die ook beschikbaar wordt gemaakt in de Play Store: eerder vonden ook de camera– en toetsenbord-app hun weg naar Google Play. Het voordeel hiervan is dat de apps los van het besturingssysteem kunnen worden bijgewerkt, zodat je als gebruiker sneller updates ontvangt.

Android email-app downloaden

android emailVooralsnog is de Android email-app nog niet voor alle toestellen beschikbaar. Heb je een Nexus-toestel, dan kun je deze gewoon downloaden, maar bijvoorbeeld de Nexus 7 en de Google Play-versies van de HTC One en Galaxy S4 zijn niet geschikt voor de app. Mogelijk komt hier op termijn verandering in.

Via onderstaande link is de mail-app te downloaden. Deze vereist minstens Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en 5,7MB aan opslagruimte. Daarnaast kun je het losse apk-bestand downloaden via deze geverifieerde link.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download E-mail in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.