Officiële app Android for Work nu te downloaden

Redactie
16 april 2015, 12:02
2 min leestijd
Officiële app Android for Work nu te downloaden

De officiële app van Android for Work, het zakelijke platform van Google dat is gericht op bedrijven en werk en privé op je Android-toestel beter wil scheiden, is nu te downloaden in Google Play.

Lees verder na de advertentie.

Android for Work brengt een krachtig werkprofiel naar je privételefoon of -tablet. Werkgevers hebben alleen tot data binnen deze profielen toegang; persoonlijke apps en informatie blijven gescheiden.  Omdat werkprofielen alleen beschikbaar zijn in Android Lollipop, is er voor apparaten met  Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) tot Android 4.4 (KitKat) een aparte Android for Work-app ontwikkeld. Deze is sinds donderdag te downloaden in Google Play.

Dit is de officiële  Android for Work app

De officiële Android for Work app geeft de beheerder  van het bedrijf toegang tot een speciale sectie die door de app is gemaakt. Deze sectie bestaat bijvoorbeeld uit veilige apps en opslag voor e-mail, kalender, contacten en documenten. Er is bijvoorbeeld een  Office-pakket aanwezig voor het bewerken van documenten, spreadsheets en presentaties. Deze zijn in staat om samen te werken met Microsoft Exchange.

De speciale sectie met veilige werk-apps is te vinden in een folder op het privétoestel, waar onder andere speciale apps voor de camera, downloads, taken en browsen beschikbaar zijn. Via de instellingen-app kun je specifieke onderdelen aanpassen en contact opnemen met de beheerder. Daarmee is de  Android for Work app met name bedoeld  voor grote bedrijven die werknemers willen stimuleren hun eigen smartphone of tablet mee naar werk te nemen.

Download de  Android for Work app

De officiële  Android for Work app is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0 tot en met Android 4.4 KitKat. Vooralsnog is Android for Work alleen beschikbaar voor goedgekeurde partners, waarbij het mogelijk is om jezelf hier aan te melden.

Download Android for Work in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu