De 5 beste Android-games van april: The Elder Scrolls, Photographs

Erwin Vogelaar
1 mei 2019, 14:33
3 min leestijd
De 5 beste Android-games van april: The Elder Scrolls, Photographs

Elke maand duiken we in de Play Store om de leukste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android games van april 2019, met The Elder Scrolls, Photographs en meer.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games april 2019

Deze maand breidt The Elder Scrolls uit met een tweede smartphonegame, is de nieuwe game van de maker van You Must Build a Boat te spelen en kiezen we nog meer games uit.

1. The Elder Scrolls: Blades

In The Elder Scrolls: Blades speel jij een getrainde soldaat die teruggaat naar zijn geboortestad. Daar blijkt alles verwoest te zijn. Wat start, is een lange reis om die stad te herbouwen. Dat gebeurt niet door vrij de wijde wereld in te trekken zoals in de andere The Elder Scrolls-games. Deze keer doe je quests in kleine afgebakende levels. Laat je dat verlies van vrijheid los, dan krijg je er een leuke game voor terug vol spannende gevechten, gebieden om te ontdekken en personages om te ontmoeten.

Download The Elder Scrolls: Blades in Google Play (gratis)

2. Photographs

In Photographs kom je terecht in een serie verhaaltjes die zich uitvouwen via foto’s. Deze foto’s worden vergezeld door puzzels. Ook deze puzzels vertellen het verhaal verder. Zo gaat het eerste verhaal over een man wiens dochter ziek wordt, waarna hij een medicijn moet vinden. In de puzzeltjes is te merken hoe de dochter achteruit gaat en hoe hard de man moet werken. De game komt van de maker achter 1000000 en You Must Build a Boat.

Download Photographs in Google Play (4,19 euro)

3. Poly Island

Poly Island is een rustgevende game, die een kleurboek combineert met een puzzelspel. Onderin het scherm krijg je stukjes voorgeschoteld en elk stukje past maar in één vakje van de puzzel. Door de stukjes te slepen vorm je vanzelf een figuur. Soms kun je dat figuur op je eigen virtuele eilandje plaatsen.

Download Poly Island in Google Play (gratis)

4. OCO

In OCO draai je als wit blokje rond over een soort schijf dat bestaat uit steeds ingewikkeldere platformen. Je gaat automatisch vooruit, maar door op tijd te springen, kom je verder. Je doel is om alle gele blokjes in het level te verzamelen. Dat is best lastig, want voor je het weet val je naar beneden.

Download OCO in Google Play (gratis)

5. Cultist Simulator

De gamemakers achter het fascinerende Sunless Sea, hebben een nieuwe game in de Play Store gezet. Weer ligt er een interessant verteld verhaal klaar. Deze keer verhuld als kaartgame. Met jouw keuzes beïnvloed je het narratief. Deze game is vooral de moeite waard als je goed schrijfwerk in games kunt waarderen, maar niet zozeer als je het van de gameplay moet hebben.

Download Cultist Simulator in Google Play (6,99 euro)

Meer games

Niet genoeg aan deze games? Check dan wat wij de beste Android-games van november vonden. Volgende maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit. Die in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. De gamelijst check je natuurlijk ook in de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu