Dit zijn de 10 beste Android games van februari – 2016

Erwin Vogelaar
28 februari 2016, 11:00
7 min leestijd
Dit zijn de 10 beste Android games van februari – 2016

Ook februari was weer een maand vol nieuwe Android-games. Wij zetten op een rijtje welke titels je echt niet mag missen, met onder andere Alto’s Adventure en Final Fantasy IX.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android games februari

Deze maand is eindelijk Alto’s Adventure voor Android uitgekomen. Deze skigame heeft zich al bewezen op iOS en nu kunnen Android-gebruikers  er gratis mee aan de slag. Daarnaast zijn deze maand de comicbook-helden goed vertegenwoordigd met Marvel Avengers Academy en The Walking Dead: Michonne. Er is ook nog een game uit Nederland, een nieuwe Final Fantasy, weer een Grand Theft Auto en een hele lange toren. Wat is jouw favoriet deze maand?

1. Alto`s Adventure

Alto's Adventure

Na een succesvolle wintersportsessie op iOS, glijdt Alto`s Adventure nu gratis naar Android. Het was het wachten waard, want Alto`s Adventure is fantastisch. In de basis is de game weer een endless runner waarin je zover mogelijk moet zien te komen zonder een fout te maken. Toch is Alto`s Adventure veel meer dan dat, met een unieke kijk op het genre en een waanzinnig ontwerp.

Je bent in de game een skiër die lama`s vangt. De lama`s, die verrassend snel zijn in de sneeuw, zijn echter maar een klein onderdeel van de punten die je kunt verdienen. Door salto`s te maken, te grinden over daken en vlaggetjeslijnen en het verzamelen van muntjes kom je tot een hoge score. Het doel? Een hogere score krijgen dan je vrienden natuurlijk. Maar zelfs zonder dat competitieve element is Alto`s Adventure een genot om te spelen.

Download Alto’s Adventure in Google Play (gratis)

2. Final Fantasy IX

Final Fantasy IX

Gamemaker Square Enix is druk bezig zijn volledige bibliotheek aan klassieke Japanse rollenspellen naar smartphones en tablets te brengen. Deze keer is de Final Fantasy-reeks weer aan de beurt met alweer het negende deel. Final Fantasy IX is één van de betere delen in de serie met gedenkwaardige personages, een meeslepend verhaal, sterke soundtrack en spannende gevechten. Alles wat je zoekt in een Final Fantasy-game dus.

Dit deel draait om de jonge dief Zidane. Samen met een groep helden probeert hij de oorlog te stoppen die het land dreigt te verwoesten. De groep wordt al snel hecht en ze helpen elkaar met hun persoonlijke problemen, zoals de identiteitscrisis van de kleine magiër Vivi en de relatie tussen prinses Garnet en kapitein Steiner. De game is duidelijk duurder dan de andere titels in deze lijst, maar daar krijgt je wel een avontuur van zeker vijftig uur voor terug.

Download Final Fantasy IX in Google Play (20,99 euro)

3. Marvel Avengers Academy

Marvel Avengers Academy

Als je van games houdt waarin je moet bouwen en je daarnaast dol bent op superhelden, dan moet je eens aanbellen bij Marvel Avengers Academy. Op deze school zijn alle leden van de Avengers en hun vijanden een stuk jonger dan in de films en comics. Toch is er meer aan de hand dan scheikunde en feestjes, want waarom vinden ze bijvoorbeeld de helm van Iron Man als Tony Stark het ding nog moet ontwerpen? Tijd om dit mysterie op te lossen.

De game weet je  soms de kast op te jagen door je  lang te laten wachten tussen het geven van opdrachten. Ook is het opdringerige aanzetten tot het kopen van extra virtueel geld vervelend. Toch is er ook veel om van te houden. Zo staat in deze game het verhaal voorop, met hilarische dialogen tussen de personages tijdens de avonturen die ze beleven. Daarnaast ziet de game er fraai  uit, met leuke animaties en een hoop herkenning uit het Marvel-universum.

Download Marvel Avengers Academy in Google Play (gratis)

4. The Walking Dead: Michonne

The Walking Dead Michone

The Walking Dead was de eerste serie van Telltale in de unieke stijl waarin we nu onder andere Minecraft: Story Mode en Game of Thrones spelen. Het tweede seizoen volgde het leven van de kleine Clementine in een duistere wereld vol zombies. Voordat seizoen 3 uitkomt is er nu The Walking Dead: Michonne, een miniserie van drie afleveringen.

De eerste aflevering is nu te koop. De game mist tot nu toe de impact van de grote seizoenen, maar het hoofdpersonage Michonne, bekend uit de comics en de televisieserie, maakt veel goed. Verwacht veel actie, maar ook moeilijke keuzes.

Download The Walking Dead: Michonne in Google Play (5,48 euro)

5. Space Grunts

Space Grunts

In Space Grunts van het Nederlandse Orangepixel ga je op pad op een vreemde planeet. Je bent daar niet alleen, maar met je explosieve wapens schiet je jezelf een weg door de levels heen zonder vragen te stellen. Hierbij moet je goed opletten wat je tegenstanders doen en hoe je omgeving op kogels reageert.

Met een hoop verschillende vijanden, wapens en plekken om te ontdekken is Space Grunts een heerlijke actiegame vol hectiek. Omdat je de game turn-based speelt, heb je gelukkig altijd de ruimte om na te denken over  je volgende zet.

Download Space Grunts in Google Play (3,99 euro)

6. GTA: Liberty City Stories

Grand Theft Auto Liberty City Stories

Het is elke keer weer wonderlijk om een nieuwe Grand Theft Auto op onze smartphone of tablet te spelen, met een enorme wereld, een hoop missies en extra spul om te doen voor uren speelplezier. Grand Theft Auto: Liberty City Stories is gemaakt voor de PlayStation Portable, dus al met  mobiele apparaten in het achterhoofd.

In dit deel speel je als Toni Cipriani. Hij keert terug naar zijn oude stad waar dingen niet hetzelfde zijn als toen hij het achterliet. Voor het spelen is overigens wel een externe controller handig, want de besturing op de  touchscreen  is niet ideaal.

Download GTA: Liberty City Stories in Google Play (6,99 euro)

7. Lonewolf

Lonewolf

In Lonewolf neem je elke missie plaats achter een sniper rifle. Je hoeft niet rond te lopen, maar je bent altijd op de juiste plek voor je schot. Dit betekent niet dat het je makkelijk gemaakt wordt, want het draait allemaal om timing.

Let daarom niet alleen op je doelwit, maar ook op de omgeving en de mensen die daar rondlopen. Het leven als huurmoordenaar is geen vrolijke boel, maar als je doorspeelt word je als speler wel beloond met een heel aardig verhaal.

Download Lonewolf in Google Play (gratis)

8. Stack

Stack

In Stack draait alles om het bouwen van een toren. Vanuit de zijkanten zweven er tegels het beeld in. Druk op het juiste moment op een tegel, zodat deze op de toren belandt. Weet je de tegel niet precies in het midden te leggen, dan valt er een stukje af en is je toren iets dunner.

Plaats je uiteindelijk een tegel mis, dan ben je af en moet je opnieuw beginnen. Leg je genoeg tegels achter elkaar in het midden, dan heb je kans dat je toren weer wat breder wordt. Een simpel doch verslavend concept met een mooie stijl.

Download Stack in Google Play (gratis)

9. iSlash Heroes

iSlash Heroes

Hak je een weg door de levels met een zwaard en een houten bord. Het idee is dat je in elk level steeds kleine stukjes van een bord hakt totdat nauwelijks iets  overblijft. Bij het hakken mag je niet de werpsterren raken die over het bord draaien, wat na elk afgehakt stukje moeilijker is.

Daarnaast worden er obstakels toegevoegd om het je steeds lastiger te maken, maar gelukkig krijg je ook hulpmiddelen om alsnog te kunnen winnen.

Download iSlash Heroes in Google Play (gratis)

10. Midnight Dot

Midnight Dot

In Midnight Dot moet je zorgen dat een wit stipje zo ver mogelijk door een donker grottenstelsel reist. De stip gaat vanzelf vooruit, maar als speler moet je de zwaartekracht omdraaien, waardoor de stip over het plafond of de grond gaat. Op deze manier kun je allerlei obstakels ontwijken.

De game kan enorm desoriënterend zijn, omdat het grottenstelsel is onderverdeeld in kleine stukjes. Komt de stip nou links of rechts het scherm binnen? En moet je nou boven of beneden zijn om het eerstvolgende obstakel te ontwijken? Snel nadenken is de oplossing.

Download Midnight Dot in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu