De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 10 beste Android games van januari – 2016

Erwin Vogelaar
30 januari 2016, 15:15
7 min leestijd
De 10 beste Android games van januari – 2016

Wat zijn de games van dit moment die je absoluut niet mag missen? Wij zetten de beste nieuwe Android-games uit januari op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android games januari

Met de grote hoeveelheid games die er elke maand in de Play Store wordt gepubliceerd, is het lastig om te zien welke titels echt de moeite waard zijn. Daarom zetten wij maandelijks de beste nieuwe Android-games op een rijtje. Met deze maand een aantal games die eerder al op andere platformen succesvol bleken en waarmee Android-gamers eindelijk ook aan de slag kunnen. Daarnaast enkele originele concepten, maar ook variaties op bekende genres. Aan het eind van de maand kwam plots Twofold Inc. nog uit en die hekkensluiter staat bij ons helemaal bovenaan.

1. Twofold Inc.

android games januari

Twofold Inc. is zo`n game waarvan je na enkele minuten al weet dat je hem  nog heel vaak gaat spelen. Zoals in de beste games is het idee van Twofold Inc. relatief simpel. Op het speelveld zie je een vlak met gekleurde vakjes en daarboven enkele opdrachten voor punten die moet halen door vlakjes met dezelfde kleur aan elkaar te verbinden. Je kunt de vlakjes verschuiven, maar elke zet kost je wat. Het aantal punten voor de opdrachten gaan omhoog waardoor het steeds moeilijker wordt om ze te volbrengen.

Mogelijk heb je mijn lofzang voor Threes laatst gelezen, een game die ik na een jaar nog steeds dagelijks opstart. Twofold Inc. is de eerste game sinds Threes die het voor elkaar kan krijgen om diezelfde `verslaving` te creëren. Na het opstarten was het zo twee uur later en kon ik nog moeilijk stoppen. De fantastische soundtrack en de fijne geluidjes maken de game helemaal af.

Download Twofold Inc. in Google Play (3,99 euro)

2. Downwell

android games januari

Na het succes op iOS en pc is het waanzinnige Downwell nu ook speelbaar op Android. In de game stap je een put in waarna je eindeloos naar beneden valt. Ondertussen kom je allerlei monsters tegen die je voortgang dwars zitten. Gelukkig heb je pistolen aan je voeten, waardoor je naar beneden kunt schieten. Elke sprong is daarmee ook direct een schot. Neem je tijd en kies je acties zorgvuldig, dan kom je steeds verder in deze duistere wereld.

Downwell is een typische roguelike, omdat het sterven een essentieel onderdeel is van de spelervaring. Het is een extreem moeilijke game, maar elke keer als je dood gaat heb je weer wat nieuws geleerd over een vijand of een ander spelelement. De levels zijn verder willekeurig en de upgrades waar je tussen de levels uit kunt kiezen bepalen voor een groot deel hoe je speelsessie verloopt.

Download Downwell in Google Play (3,24 euro)

3. Pocket Mortys

android games januari

Ben je bekend met de animatieserie Rick & Morty? Het is een extreem grappige, maar vreemde serie waarin uitvinder Rick en zijn kleinzoon Morty de vreemdste avonturen beleven op verschillende werelden en in verschillende dimensies. In die dimensies komen ze vaak andere versies van zichzelf tegen. Rond dat concept is nu een game gemaakt.

De game doet erg denken aan de Pokémon-serie van Nintendo, waarin je Pokémon verzamelt, traint en met andere Pokémon laat vechten. In Pocket Mortys gaat het echter om het verzamelen van allerlei soorten Mortys. Het is een grappige parodie op Pokémon, maar ook een sterke game op zichzelf. Het is vooral leuk voor kijkers van de serie, want de game zit bordenvol verwijzingen en dezelfde ietwat kinderachtige humor waar de serie om bekend staat.

Download Pocket Mortys in Google Play (gratis)

4. The Room 3

android games januari

Er bestaan mogelijk geen betere puzzelgames dan die van The Room. Met het derde deel is niet anders. Je hersenen worden aan het werk gezet om in puzzels, die uniek gemaakt zijn voor besturing met een touchscreen, op te lossen. In dit deel heb je meer ruimte om rond te bewegen en meer puzzels om op te lossen. The Room 3 is daardoor een langere game dan de vorige titels in de serie, waardoor je meer waar voor je geld krijgt. In The Room 3 word je door de mysterieuze Craftman naar een eiland gestuurd waar je puzzels moet op zien te lossen. Lukt het je om het einde te bereiken zonder de oplossingen op te zoeken?

Download The Room 3 in Google Play (4,99 euro)

5. Crashlands

android games januari

Crashlands is een opvallend uitgebreide game dat nog wel eens heel groot kan worden. Het is een craftinggame zoals MineCraft en lijkt qua uiterlijk vooral veel  op de pc- en spelcomputergame Don`t Starve. Je bent een wezentje dat op een planeet neerstort en daar een avontuur beleeft. Je moet allerlei materialen verzamelen en met die materialen voorwerpen craften om je leven op die planeet makkelijker te maken. De game speelt verrassend prettig de  touchscreen en er is veel te ontdekken.

Download Crashlands in Google Play (5,54 euro)

6. Punch Club

android games januari

Wees een soort Rocky in deze bijzondere simulatiegame. Je bent een bokser die een vast regime in stand houdt om zo de beste vechter te worden. Hiervoor moet je werken, eten en bovenal trainen. Je moet elke minuut die je hebt goed besteden, want anders heb je de kans dat je niet sterk genoeg bent. De gevechten zelf? Die gaan automatisch. Je kiest enkel aanvallen en mogelijkheden tot verdediging en kijkt toe hoe het gevecht verloopt. Weet dus goed waar je aan toe bent voordat je de ring in stapt.

Download Punch Club in Google Play (4,99 euro)

7. Worms 4

android games januari

De Worms-serie is terug. Hoewel we niet een tijd kunnen herinneren dat de serie echt weg was, heeft maker Team 17 zijn best gedaan om de serie nu vanaf de start geschikt te maken voor smartphones. Het resultaat is een game met een serie aan kleine missies voor één speler met de bekende Worms-gameplay. Hierdoor is de game vergeleken met de vorige Worms-games veel meer geschikt voor kortere speelsessies. Het nieuwe uiterlijk is even wennen, maar het oogt bijzonder kleurrijk. De vertrouwde Worms-humor is in ieder geval niet verdwenen uit deze versie.

Download Worms 4 in Google Play (4,99 euro)

8. The Westport Independent

android games januari

The Westport Independent is wellicht niet de beste game, maar wel een van de meest interessante titels uit deze lijst. Dit komt door het thema, dat gaat over censuur. Het idee is dat je als speler hele korte artikelen voorgeschoteld krijgt die je moet aanpassen om zowel het land als de regering positief af te schilderen. Als je teveel censureert wordt de krant misschien niet meer gelezen. Censureer je echter te weinig, dan is er een kans dat de krant gesloten wordt. Censureren gaat door zinnen weg te strepen in een tekst. Bijvoorbeeld een zin over daklozen in een artikel over een veel te duur nieuw appartementencomplex. Welke keuzes maak je?

Download The Westport Independent in Google Play (4,99 euro)

9. Surfingers

android games januari

Surfingers is een leuke variatie op de endless runner. Niet alleen omdat het om een surfplank op de zee gaat, maar vooral omdat je in deze game de ondergrond bestuurt in plaats van het personage. In het water liggen een hoop obstakels die je kunt ontwijken door de zee juist hoger of lager te plaatsen. Je moet snel reageren, want de obstakels worden steeds lastiger en zodra de zee schuin gaat lopen is het helemaal lastig om de stukken zee soepel op elkaar over te laten lopen. Een geslaagde variatie in een overvol genre.

Download Surfingers in Google Play (gratis)

10. Candy Crush Jelly Saga

android games januari

De nieuwste telg van de Candy Crush Saga-serie is verkrijgbaar in de Play Store, dus het is weer tijd om drie dezelfde snoepjes naast elkaar te leggen waarna ze verdwijnen. In dit deel is er een nieuw speelelement: Jelly. Het doel is om in elk level het veld compleet in te smeren met deze substantie. Dit doe je door snoepjes met elkaar te verbinden, waarbij een deel van de ketting op Jelly ligt en een deel niet. Verdwijnt de ketting aan snoepjes, dan smeert de Jelly zich uit over alle vakjes waar de ketting lag.

Download Candy Crush Jelly Saga in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu