De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Dit zijn de 8 beste Android-games van juni – 2016

Erwin Vogelaar
30 juni 2016, 15:40
4 min leestijd
Dit zijn de 8 beste Android-games van juni – 2016

Hoewel er in de zomer wat minder topgames verschijnen dan in de rest van het jaar, is er ook deze maand weer genoeg moois te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android games juni 2016

Her Story is eindelijk uit voor Android. Als je deze game nog niet hebt gespeeld, weet je wat je te doen staat. Daarnaast kun je deze maand ook op jacht naar dieren in Rodeo Stampede, avonturen beleven in Kingdom Hearts Unchained en Never Alone, puzzelen in _PRISM en planten verzorgen in Viridi.

1. Her Story

android games juni

Her Story is eindelijk ook op Android verkrijgbaar. In deze bijzonder game bekijk je de video`s van een verdachte die ondervraagd wordt in het politiebureau. Wat is er gebeurd en wat was haar rol in dit alles? Door woorden in een zoekmachine te typen, vind je steeds meer korte video`s van de vrouw en kun je beetje bij beetje het verhaal bij elkaar puzzelen. Omdat iedereen op andere woorden zoekt, krijgt elke speler het verhaal op een andere volgorde voorgeschoteld. Welke reis maak jij?

Download Her Story in Google Play (3,29 euro)

2. Rodeo Stampede

rodeostampede-icon

In de lucht zweeft een dierentuin die wacht op bezoekers. Deze mensen willen graag betalen, maar dan moet er wel wat te zien zijn. Daarom ga je als cowboy op jacht naar bijzondere dieren in de Savannah. Later worden daar ook andere gebieden aan toegevoegd. Het idee is dat er allerlei dieren door een ravijn rennen en jij van dier naar dier springt om een stukje mee te rijden.

Kom je een nieuw dier tegen, dan moet je het beest eerst temmen. Dit betekent dat je er een tijdje op moet blijven zitten zonder ergens tegen aan te botsen. Is het beest getemd, dan verschijnt het in je dierentuin en betalen je bezoekers meer geld voor entree. Daarnaast is het gewoon leuk om zover mogelijk te komen door slim te springen en goed uit te kijken.

Download Rodeo Stampede in Google Play (gratis)

3. Never Alone: Ki Edition

android games juni

Never Alone is zowel leuk als leerzaam. De game is namelijk gemaakt in samenwerking met een Inuit-stam en vertelt het verhaal over hun folkore en tradities. Dit doet de game in video`s, bijvoorbeeld interviews met mensen uit de stam, maar ook in de gamewereld zelf.

De game zelf draait om een meisje dat op pad gaat om de wereld te zien en dit doet ze samen met een wit vosje. Het is een leuke platformgame, die soms helaas wel wat onhandig bestuurt. Zet echter gewoon door, want het is meer dan de moeite waard.

Download Never Alone: Ki Edition in Google Play (4,99 euro)

4. Kingdom Hearts Unchained χ

android games juni

Reis naar de wereld van Aladdin, Alice in Wonderland, Sneeuwwitje en nog veel meer, om daar te vechten tegen het kwaad. In deze mobiele versie van de bekende Kingdom Hearts-serie maak je zelf een personage aan en ga je op avontuur. De missies komen helaas wel allemaal op hetzelfde neer.

Je moet op de vijanden hakken en een moeilijkere baas verslaan en dan kun je door naar de volgende missie. Toch is er een hoop te doen, te upgraden en te verbeteren. Je wordt steeds sterker en je speelt steeds meer kaarten vrij waarmee je kunt vechten. Hierdoor blijft de game een hele tijd leuk.

Download Kingdom Hearts Unchained χ in Google Play (gratis)

5. Redungeon

android games juni

Het kwaad zit altijd achter je aan in deze razendsnelle roguelike. Als ridder stap je de donkerste dungeons binnen vol gevaren. Omdat je constant nieuwe dingen tegenkomt, moet je vooral veel leren over de wereld om zover mogelijk te komen. Gelukkig mag je de ridder ook upgraden, om meer tegenstand te kunnen incasseren. Hoe ver kom jij?

Download Redungeon in Google Play (gratis)

6. _PRISM

android games juni

_PRISM is een wat eigenaardig puzzelspel, waarin je 3d-puzzels maakt door objecten in een ruimte te verplaatsen. Het klinkt wat wazig, en dat is het spel ook. Als je het speelt, wordt echter al snel duidelijk wat er van je verwacht wordt en dan is stoppen moeilijk.

De game is namelijk erg mooi en sleept je mee van de ene naar de andere prachtige puzzel. De moeilijkheidsgraad gaat per puzzel omhoog, zodat je steeds meer moet nadenken over je volgende stap.

Download _PRISM in Google Play (3,24 euro)

7. NinjAwsome

android games juni

Ninja`s zijn doorgaan stil, want een goede ninja zie of hoor je niet. Dat is niet het geval met het hoofdpersonage uit NinjAwesome, want met het constante springen en werpsterpgooien is het een lompe actiester.

Het resulteert wel in een leuke game, waarbij je missies afwisselt met een endless mode waarin je zover mogelijk moet zien te komen. De besturing is simpel, maar de levels zo uitdagend dat je vaak dood zult gaan. Gewoon veel trainen en je wordt vanzelf ook NinjAwesome.

Download NinjAwesome in Google Play (gratis)

8. Viridi

android games juni

In Viridi mag je een pot en een paar planten uitkiezen. Wat volgt is een langzame reis waarin je de plant kunt zien groeien. Dagelijks even de app openen om het onkruid te verwijderen en je planten water te geven is genoeg, maar je kunt ook zingen met de slak of gewoon genieten van het rustgevende muziekje en de veel te langzaam groeiende planten. Is het wel een game? Geen idee. Toch kunnen we het maar niet van ons toestel verwijderen.

Download Viridi in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu