De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 10 beste Android-games van maart – 2016

Erwin Vogelaar
30 maart 2016, 19:30
6 min leestijd
Dit zijn de 10 beste Android-games van maart – 2016

Wat waren de beste nieuwe games in Google Play van de afgelopen maand? Wij zetten de 10 beste titels op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-games van maart

Ook in maart was er weer genoeg nieuws te spelen op Android. Wat dacht je van een Clash of Clans spin-off, perspectiefpuzzels in Perfect Angle, een game geïnspireerd door Monument Valley, de game waar Rayman ooit begon, een bijzonder leuke endless runner en meer.

1. Clash Royale

android games maart

Sinds we Clash Royale hebben geïnstalleerd, komen we nauwelijks meer aan andere games toe. Zo goed is deze spin-off van het ongekend populaire Clash of Clans. In de game speel je in korte potjes van maximaal drie minuten tegen een andere speler. Het doel is om meer gebouwtjes van de tegenstander kapot te maken dan de tegenstander van jou. Dit doe je door het spelen van kaarten.

Elke kaart staat voor een unit, bijvoorbeeld een prins op een paard, ballon, reus of een groepje skeletten. Voordat je gaat spelen moet je eerst een deck samenstellen van kaarten, dat  je telkens kunt aanpassen als je meer kaarten verdient. Het is een verrassend tactisch spel, waarin je strategieën kunt toepassen om je tegenstander te slim af te zijn. Door te winnen verdien je steeds meer kaarten waarmee je units kunt upgraden, zodat ze het volgende potje een stukje sterker zijn. Dit is een game  die we nog lang gaan spelen.

Download Clash Royale in Google Play (gratis)

2. Road to be King

android games maart

In Road to be King is het doel om zo ver mogelijk te komen en ondertussen zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit doe je door allerlei vallen te ontwijken, vijanden een mep te verkopen en diamantjes te verzamelen. De game bestuur je door je vinger op het hoofdpersonage te houden en hem zo te besturen.

Laat je los, dan staat de game direct op pauze. Door de nadruk op het verdienen van punten, is het niet de zoveelste  endless runner waar alleen het eindpunt belangrijk is. De toffe stijl maakt het helemaal af.

Download Road to be King in Google Play (gratis)

3. Fahrenheit: Indigo Prophecy

android games maart

In Europa bekend als Fahrenheit en in Noord-Amerika als Indigo Prophy, is deze gameklassieker origineel uitgekomen voor de PlayStation 2. In de game staat het verhaal voorop, maar toch wordt er meer van de speler verwacht dan in bijvoorbeeld de Telltale-games.

De besturing is soms wat ongemakkelijk, met een virtuele analoge stick en actieknoppen bovenin het scherm. Toch is het een enorm uitgebreide game met een sterk verhaal en goede personages. Een absolute aanrader als je het nog nooit gespeeld hebt.

Download Fahrenheit: Indigo Prophecy in Google Play (10,85 euro)

4. Dream Machine: The Game

android games maart

Na het succes van Monument Valley was het te verwachten dat gamemakers zich zouden laten inspireren door het design van deze gamehit. Dat is duidelijk het geval bij Dream Machine: The Game. In de game zorgt de speler dat een klein robotje veilig van punt A naar B loopt, door een level dat veel weg heeft van de prachtige gestileerde bouwwerken uit de inspiratiebron.

Toch doet de game wel zijn eigen ding. De gameplay draait voornamelijk om het draaien van wieltjes, waardoor er dingen gebeuren in de wereld. In plaats van het hoofdpersonage, bestuur je dus vooral de omgeving zelf. Alle obstakels moet je verwijderen om het robotje op het juiste pad te houden. Je kunt het wezentje wel stopzetten en een andere kant op laten lopen. Dream Machine is net als Monument Valley  mooi om naar te kijken, maar het spel heeft ook met de gameplay genoeg te bieden.

Download Dream Machine: The Game in Google Play (1,02 euro)

5. Dirac

android games maart

Dirac is een wat abstracte game, maar ook een unieke spelervaring. Je duikt onder in de microverse met de DIRAC mkII Quasi-Fibonacci de-unfocusing vectorscaope terminal. Het is wat overdreven taal voor een game waarin je stipjes met elkaar verbindt.

Uit een centraal punt ontstaan rode en blauwe stipjes die de lucht in schieten. Door de stipjes van dezelfde kleur met elkaar te verbinden, verdwijnen ze. Maak je een complete cirkel, dan verdwijnen alle stipjes in die cirkel. Houd het centrale punt in leven en verdien zoveel mogelijk punten in verschillende moeilijkheidsgraden.

Download Dirac in Google Play (2,13 euro)

6. Perfect Angle

android games maart

In Perfect Angle draait alles om perspectief. Je wordt in een 3D-omgeving geplaatst die je volledig kunt draaien. Het doel is om de verschillende elementen uit de omgeving zo in perspectief te plaatsen dat er een vorm ontstaat.

Een aardig ontspannen spelletje zonder tijdsdruk en met mooie beelden. Wel is het  jammer dat je al snel een tijdje moet wachten voordat je verder mag spelen. Toch is het een leuk en vooral een uniek tussendoortje.

Download Perfect Angle in Google Play (gratis)

7. Rayman Classic

android games maart

Rayman is een bekend gezicht op Android, met onder andere Rayman Jungle Run, Rayman Fiesta Run en Rayman Adventures. Nu kun je terug naar waar het allemaal begon voor het wezentje zonder ledematen. Rayman Classic is een trouwe overzetting van de originele Rayman-game, maar dan met iets lastigere besturing door virtuele knoppen op het scherm.

Ook is het met deze oude game extra duidelijk dat de serie in de loop van de tijd een stuk beter is geworden. Toch is het de moeite waard om te zien waar Rayman begonnen is. Met 4,99 euro is het wel een vrij dure game.

Download Rayman Classic in Google Play (4,99 euro)

8. 99 Rockets

android games maart

In 99 Rockets heb je 99 doelen en en 99 raketten. Deze raketten bewegen over een vaste lijn en de truc is om de juiste timing te vinden voor het afvuren van de raket. Mis je het doel, dan moet je direct helemaal opnieuw beginnen. Gelukkig is er ook een mogelijkheid om je voortgang op te slaan door een advertentie te bekijken.

Door een in-app aankoop kun je de advertenties verwijderen. De raketten bewegen steeds moeilijker over de lijn, wanneer ze bijvoorbeeld gaan ronddraaien. Hierdoor wordt het kiezen van het juiste moment om te schieten nog moeilijker.

Download 99 Rockets in Google Play (gratis)

9. Doomsday Clicker

android games maart

De clicker is een heel apart genre, waarin de speler eigenlijk alles doet om zo weinig mogelijk te spelen. Door regelmatig op een knop te drukken komt er automatisch meer geld binnen, waardoor je in principe minder vaak op de knop hoeft te drukken. Klinkt suf? Toch krijgen veel spelers er geen genoeg van.

In Doomsday Clicker ben je bezig met het einde van de wereld, dus de game heeft een wat luguber sfeertje. Toch heeft het alles in zich om de clicker-fan tevreden te houden tot het werkelijke eind van de wereld.

Download Doomsday Clicker in Google Play (gratis)

10. Disney Magic Kingdoms

android games maart

Disney Magic Kingdoms is een wereldbouwgame, waarin je Disney-personages opdrachten geeft om muntjes te verdienen. Je kunt met die muntjes nieuwe personages kopen en de wereld beetje bij beetje uitbouwen. Het verhaal gaat over een vloek die over het Disney-koninkrijk is uitgesproken. De speler moet de vloek beetje bij beetje verwijderen.

Het is wat vreemd dat de Magic Kingdom  vol zit met in-app aankopen, terwijl de game vooral op kinderen is gericht. Toch is de aankleding en de aandacht voor detail opmerkelijk goed. Neem dus vooral een kijkje, maar wees voorzichtig.

Download Disney Magic Kingdoms in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu