De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-games van mei: KIDS, Daggerhood en XOB

Erwin Vogelaar
3 juni 2019, 19:21
3 min leestijd
De 5 beste Android-games van mei: KIDS, Daggerhood en XOB

Elke maand duiken we in de Play Store om de leukste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android games van mei 2019, met KIDS, Daggerhood en meer.

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-games van mei 2019

Deze maand duw je hele menigtes een zwart gat in en teleporteer je via een werpmes. Daarnaast is er een nieuwe Pokémon-game die anders is dan je gewend bent, en mag je daten. Wat ga jij spelen?

1. KIDS

Deze korte film/game is zo weer voorbij, want na een kwartier tot een half uur heb je KIDS uitgespeeld. Toch is het meer dan de moeite waard, want dit is iets wat je nog nooit eerder hebt gezien. In het spelletje laat je wezentjes vallen in gaten, door kanalen glijden en elkaar vinden. Het is een game over menigtes en hoe we elkaar beïnvloeden. Kort maar krachtig.

Download KIDS in de Play Store (2,69 euro)

2. Daggerhood

In platformgame Daggerhood heb je een leuk wapen waarmee je kunt teleporteren. Het mes werp je namelijk niet alleen om vijanden te verslaan, maar ook om jezelf langs obstakels en ravijnen te bewegen. Dat idee wordt gebruikt in een flinke lading levels, waarin je snel moet reageren om te overleven en alle schatten moet pakken voordat je door de uitgang loopt.

Download Daggerhood in de Play Store  (3,19 euro)

3. XOB

Het kleurrijke XOB is een puzzelspelletje waarin je door het level te draaien een blokje naar zijn doel rolt. Door op het scherm te tikken, draait de zwaartekracht om. Hoewel dit niet super origineel is, maakt de stijl van de game een hoop goed. Ook biedt de game in latere levels meer uitdagingen, terwijl je geen enkele uitleg krijgt. De maker denkt dat je slim genoeg bent om zelf achter de oplossing te komen.

Download XOB in de Play Store (gratis)

4. Pokémon Rumble Rush

Er staat een nieuwe Pokémon-game in de Play Store en deze is anders dan je van het merk gewend bent. Je gaat nog steeds op avontuur om met Pokémon te vechten en nieuwe Pokémon te vangen, maar deze keer met een heel ander vechtsysteem. De Pokémon die je kiest loopt vanzelf en je hoeft enkel te tikken op het scherm om aan te vallen als je andere Pokémon tegenkomt. Ligt je dat? Dan ben je hier voorlopig wel even zoet mee.

android-games mei 2019

Download Pokémon Rumble Rush in de Play Store (gratis)

5. Mr. Love: Queen’s Choice

Tussen de talloze datinggames in de Play Store, valt het nieuwe Mr. Love goed op. In de game speel je als jonge vrouw die een aantal interessante mannen tegenkomt, in een wereld waar superkrachten de normaalste zaak van de wereld zijn. Je kunt onder andere met deze mannen bellen en chatten, waarbij er een interessant verhaal vol twists ontvouwt. Ook de productiekwaliteit is dik in orde. Zo zijn er stemacteurs ingehuurd om de mannen een stem te geven.

Download Mr. Love: Queen’s Choice in de Play Store (gratis)

Meer games

Niet genoeg aan deze games? Check dan wat wij de beste Android-games van april vonden. Volgende maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit. Die in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. De gamelijst check je natuurlijk ook in de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu