Dit zijn de 10 beste Android-games van mei – 2016

Erwin Vogelaar
31 mei 2016, 15:33
5 min leestijd
Dit zijn de 10 beste Android-games van mei – 2016

De lente is nu echt aangebroken en de games worden er ook direct een stuk vrolijker en kleurrijker van. Wij zetten de beste en leukste nieuwe Android-games van de afgelopen maand op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Android games mei

De lente is in volle gang en dat zien we ook terug in de de nieuwe Android-games van de afgelopen maand. De sterren staan in de hemel, de geitjes dansen en we kunnen de wereld in om op avontuur te gaan. Zij het als Nathan Drake, twee jonge broers of zeevaarder. Is al die kleur en vrolijkheid niets voor je, dan kun je ook altijd nog aan de slag met de nieuwe Lifeline.

1. Bejeweled Stars

android games mei

Het match 3-genre, dat tegenwoordig wordt geregeerd door de Candy Crush-games, begon ooit bij Bejeweled. Nu is Bejeweled weer helemaal terug, met spelelementen uit Candy Crush. Hoewel de basis van minstens drie juwelen van dezelfde kleur naast elkaar plaatsen gelijk is gebleven, voegt het levels, levens en uitdagingen van Candy Crush toe om interessant te blijven. Met succes, want het is een bijzonder leuke game geworden.

Download Bejeweled Stars in Google Play (gratis)

2. Brothers: A Tale of Two Sons

android games mei

Brothers: A Tale of Two Sons is een prachtige game over twee broers die een groots avontuur aangaan. Je bestuurt beide jongens, die moeten samenwerken om verder te komen. Het spel vertelt een zeer emotioneel verhaal dat nog lang blijft hangen. Ook heeft het enkele interessante gameplaymechanieken waarbij de samenwerking tussen de broers de hoofdrol heeft.

Download Brothers: Tale of Two Sons in Google Play (3,29 euro)

3. Mekorama

android games mei

Mekorama voegt spelelementen van Monument Valley en pc-game Fez samen tot een geslaagd puzzelspelletje. Je moet een robotje naar het eindpunt van een toren zien te helpen. Door elementen in het level te bewegen zorg je dat het robotje verder kan lopen, en door de wereld rond te draaien krijg je telkens een nieuw perspectief. De game is niet moeilijk, maar wel mooi en vooral leuk om te spelen.

Download Mekorama in Google Play (gratis)

4. Goat Simulator: Waste of Space

android games mei

De Goat Simulator-games zijn een beetje vreemd, maar wel leuk. Na het origineel, een MMO- en zombieversie, ga je nu als geit de ruimte in. De gameplay blijft grotendeels hetzelfde, omdat je als geit de wereld in moet en daar chaos aanricht. Ondertussen krijg je allerlei opdrachten waarmee je punten kunt verdienen en nieuwe gebieden vrij speelt. Wat Waste of Space echter zo leuk maakt is de science fiction-setting en de vele bekende sci-fi-films, zoals Star Wars, die op de hak worden genomen.

Download Goat Simulator: Waste of Space in Google Play (4,99)

5. Sea Hero Quest

android games mei

Sea Hero Quest is vooral leuk door het nobele doel. Spelers helpen onderzoekers met het vinden van een manier om Parkinson in een vroeg stadium vast te stellen. In de game vaar je met een scheepje over de zeeën op zoek naar zeemonsters, zoals je vader ooit gedaan heeft. De manier waarop je vaart wordt bewaard, zodat de onderzoekers een beeld te krijgen van hoe mensen zonder hersenaandoening navigeren. Daarnaast is het ook gewoon een leuk spelletje met een leuke stijl.

Download Sea Hero Quest in Google Play (gratis)

6. Uncharted: Fortune Hunter

android games mei

Uncharted 4 is een grote hit voor de PlayStation 4, maar voordat die game in de winkels lag konden we al aan de slag met Uncharted: Fortune Hunter. In de puzzelgame spelen we als Nathan Drake die op een ontdekkingstocht gaat om enkele artefacten te vinden. De game heeft veel weg van het fantastische Lara Croft Go, maar mist net de diepte van die titel. Voor een companion-app is het in ieder geval wel één van de beste ooit.

Download Uncharted: Fortune Hunter in Google Play (gratis)

7. Hungry Shark World

android games mei

In deze game ben je een hongerige haai die op jacht gaat naar voedsel. Je start als een redelijk klein beest, dat enkel de kleinste visjes naar binnen kan slurpen. Langzaam speel je ook grotere beesten vrij waarmee je weer groter voedsel naar binnen kunt werken. Je moet wel goed oppassen, want je leven daalt langzaam en er zijn allerlei gevaarlijke vijanden in de zee die je zo dood kunnen maken.

Download Hungry Shark World in Google Play (gratis)

8. Bushido Bear

android games mei

In Bushido Bear ben je een beer met een zwaard en krijg je een een hoop vijanden voorgeschoteld. Je vecht door je vinger langs de vijanden te slepen. Door ergens in het veld te tikken, ontwijk je een geschoten pijl. De truc is dat je geen enkele tegenstander mag aanraken, want dan ben je af. Het idee is heel simpel, maar de stijl en leuke gevechten zorgen toch al snel voor heel wat speelplezier.

Download Bushido Bear in Google Play (gratis)

9. Lifeline Whiteout

android games mei

Lifeline is terug met een nieuwe game. Eerlijk gezegd begint het trucje echter een beetje te vervelen. Net als vorige keren sta je in contact met iemand in nood. In Lifeline Whiteout wordt je contact wakker op een bevroren meer en weet hij enkel zijn naam nog. Jij moet voor hem keuzes maken en er voor zorgen dat hij het einde van het verhaal haalt. Ook moet je net als voorgaande games vaak wachten tot je verder kunt, omdat de persoon aan de andere kant van de lijn even bezig is. Dit geeft het gevoel van realisme, maar inmiddels begint het ook teveel als meer van hetzelfde te voelen.

Download Lifeline Whiteout in Google Play (3,19 euro)

10. Illi

android games mei

Illi is een geinige platformgame die speelt met zwaartekracht. Het witte glijdende beestje dat je bestuurt kan springen, maar houdt zich volledig aan de zwaartekracht van het platform waar hij zicht op voortbeweegt. Hij blijft kruipen tot je weer springt naar een volgend platform. Je moet goed opletten, want er worden al snel gevaarlijke obstakels op de platformen geplaatst. Tevens moet je ook nog proberen in elk level de gouden blokjes te verzamelen. Een geinige platformer, met een leuke stijl.

Download Illi in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu