De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 5 beste Android-games van oktober 2017

Erwin Vogelaar
1 november 2017, 19:12
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste Android-games van oktober 2017

Maandelijks duiken we in het enorme aanbod van nieuwe games in de Play Store en halen we de beste titels eruit. Dit zijn volgens ons de beste Android-games van oktober 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games oktober 2017

We moeten nog even wachten op Animal Crossing: Pocket Camp, maar gelukkig is er de afgelopen maand ook een hoop moois in de Play Store verschenen. We zetten de beste games op een rijtje, met onder andere twee nieuwe retrogames een game die je meer leert over de actualiteit.

1. Stranger Things: The Game

Dit is hoe je een goede promotie maakt voor je serie: met een gratis toffe game. Terwijl Stranger Things op Netflix een ode is aan de films uit de jaren tachtig, doet Stranger Things: The Game hetzelfde met games uit die tijd.

Verwacht dus een pittige retro-ervaring, waarin je als personages uit de serie het verhaal van het eerste seizoen opnieuw beleeft. Uiteraard wel met extra vijanden om te verslaan en puzzels om op te lossen. Nu het tweede seizoen van de serie is verschenen, voegen de makers van de game ook de nieuwe personages en evenementen toe.

Download Stranger Things: The Game in Google Play (gratis)

2. Thimbleweed Park

Gamelegende Ron Gilbert (van onder andere The Secret of Monkey Island) is terug met een nieuw ouderwets point-and-click-avontuur. In Thimbleweed Park volg je twee FBI-agenten die een moord proberen op te lossen. Alles aan deze game voelt retro aan, van het uiterlijk tot de gameplay. Je tikt op een woord als ‘open’ of ‘use’ en vervolgens op een voorwerp om een actie te doen. Hoewel dit net als Stranger Things: The Game een ode is aan games van weleer, is het bovenal een hele goede op zichzelf staande game.

Download Thimbleweed Park in Google Play (9,99 euro)

3. Bury me, my Love

Wat maken vluchtelingen mee die van Syrië naar Europa reizen? Hoe belangrijk is een smartphone voor hen? De game Bury me, my Love probeert daar enkele antwoorden op te geven. In de game sta je via een berichten-app in contact met je vrouw die onderweg is naar Duitsland.

Tijdens haar reis loopt ze tegen situaties aan en jij geeft advies als ze vragen heeft. Het is een mooi verhaal, maar de game is bovenal erg leerzaam. Gek genoeg staat de titel van de game in de Play Store in het Frans, maar laat je daar niet door tegenhouden.

Download Bury me, my Love in Google Play (3,49 euro)

4. Drag’n’Boom

In Drag’n’Boom ben je een heel klein, maar boos draakje die veel schade kan veroorzaken. Sleep je over de linkerkant van het scherm, dan laat je het beestje vlot door de levels heen vliegen. Door je vinger op de rechterkant van het scherm te zetten, schiet de draak vuurballen.

Met deze combinatie moet je de levels uitspelen en ondertussen zoveel mogelijk goud verzamelen. De game had wel wat meer variatie in vijanden en aanvallen mogen hebben, maar toch speelt Drag’n’Boom heerlijk weg. Echt een leuke game voor tussendoor.

Download Drag’n’Boom in Google Play (gratis)

5. Sheltered

In Sheltered is het je doel om een familie te helpen overleven in een postapocalyptische wereld. Dit is moeilijk en je familie zal zeker in de eerste potjes al vrij rap het loodje leggen. Je leert echter steeds meer over de juiste acties. Hoewel er ook veel afhangt van geluk, word je beter in het inschatten hoe je jouw familie levend houdt en kom je een hoop interessante situaties tegen. Je moet er wel tegen kunnen om telkens opnieuw te moeten beginnen.

Download Sheltered in Google Play (3,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu