De 5 beste Android-games van september: Mario Kart Tour, Football Drama

Erwin Vogelaar
1 oktober 2019, 19:11
3 min leestijd
De 5 beste Android-games van september: Mario Kart Tour, Football Drama

Elke maand duiken we in de Play Store om de leukste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android-games van september 2019, met Mario Kart Tour en Inbento.

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-games van september 2019

Vorige maand was het een karige bedoening in de Play Store, maar deze maand is er gelukkig meer te spelen. Met voorop natuurlijk de nieuwste game van Nintendo: Mario Kart Tour. Daarnaast mag je puzzelen met voedsel, een voetbalteam managen en nog meer. Wat ga jij spelen?

1. Mario Kart Tour

Het is tijd om op een kart te stappen en richting de finish te rijden in Mario Kart Tour. Deze smartphoneversie van de bekende serie heeft een grote focus op dingen ontgrendelen en in-app aankopen, maar als je daar langs kijkt zit er ook een leuke racegame achter.

Eentje die je met een enkele vinger bestuurt en waar je daadwerkelijk handig in kunt worden. Werp schilden en bananen om je tegenstander te slim af te zijn, en leer de banen uit je hoofd voor een extra voorsprong. Lees ook onze review van Mario Kart Tour.

Download Mario Kart Tour in de Play Store (gratis)

2. Inbento

Een moederkat heeft een hongerige kitten, maar ze wil wel gezonde en mooie maaltijden voorschotelen. Daarom maak je in deze game typische Japanse lunchpakketjes met rijst, vis en groentes. Dat gebeurt via leuke puzzeltjes, waarbij je de ingrediënten zo moet draaien en plaatsen, dat het beoogde eindresultaat wordt bereikt. Tussendoor krijg je aandoenlijke plaatjes over de relatie tussen moeder en kind te zien.

Download Inbento in de Play Store (3,09 euro)

3. Football Drama

Football Drama benadert voetbal op een hele eigen manier. In deze game neem jij de rol aan van Rocco Galliano, een voetbalmanager die een worstelend team naar de top probeert te krijgen. Dat doe je zowel op het veld als er buiten.

Op het veld moet je keuzes maken voor acties en speel je tactische kaarten op het juiste moment uit om wedstrijden te winnen. Buiten het veld moeten er ook keuzes worden gemaakt in gesprekken.

Download Football Drama in de Play Store (5,49 euro)

4. Escape Funky Island

Escape Funky Island is een grappige adventuregame die het je niet te moeilijk maakt. Je speelt als een detective die op een vreemd eiland terecht komt. Daar zoek je stukjes van een kaart, maar daarvoor moet je eerst een reeks puzzeltjes oplossen. Die komen voornamelijk neer op het combineren van de juiste voorwerpen. De game heeft een hele leuke tekenstijl en speelt lekker weg.

Download Escape Funky Island in de Play Store (gratis)

5. The Powerpuff Girls: Monkey Mania

De Powerpuff Girls komen in actie. In deze game schiet je één van de Girls richting een vijand, waarna ze nog een heel stuk door schiet en al stuiterend zo ver mogelijk probeert te komen. Met het geld dat je hiermee verdient, kun je upgrades kopen waardoor de Girls nog verder vliegen.

Monkey Mania is geen super originele game, maar als je de Powerpuff Girls leuk vindt, is het absoluut de moeite waard om hier wat tijd aan te besteden.

Download The Powerpuff Girls: Monkey Mania in de Play Store (gratis)

Meer games

Niet genoeg aan deze games? Check dan wat wij de beste Android-games van augustus vonden. Volgende maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit. Die in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. De gamelijst check je natuurlijk ook in de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu