De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bewegende GIF’jes maken met Android? Zo doe je dat

Redactie
23 maart 2014, 12:02
2 min leestijd
Bewegende GIF’jes maken met Android? Zo doe je dat
android gif

Bewegende GIF-plaatjes: ze zijn overal op het internet. De afgelopen jaren is er een enorme opkomst waar te nemen van deze bewegende plaatjes, die veelal een grappige boodschap willen overbrengen. Daarnaast worden GIF’s ook enorm veel gebruikt in de internetmeme-scene, die voornamelijk bestaat uit grappige plaatjes die anderen aan het lachen willen maken.

Maar hoe maakt je zo’n bewegend plaatje precies? En hoe kun je dat doen op Android? Daarom zet AndroidPlanet de drie beste Android GIF-apps op een rijtje waarvan wij vinden dat het maken van zo’n bewegende afbeelding zo gepiept is.

Lees verder na de advertentie.

Gifboom

gifboom

Met GifBoom maak je zelf binnen zestig seconden je eigen GIF-bestanden. Je gebruikt hiervoor je camera of fotobibliotheek en kunt uit een reeks verschillende opties kiezen. Zo is het mogelijk om de snelheid van de GIF aan te passen, tekst toe te voegen of een filter over de GIF te plaatsen. Je gemaakte creatie is via de app naar Facebook, Twitter en Tumblr up te loaden of via e-mail of MMS te verzenden. Gifboom is veruit de meest populaire Android-app om GIF’jes mee te maken, en niet zonder reden: de app werkt gewoon enorm goed.

Download: Gifboom (gratis)

Cinemagram

cinemagram

Cinamagram is mogelijk van de drie de mooiste app om GIF’jes mee te maken. Cinemagram biedt ongelimiteerd uploads naar je eigen profiel en laat je direct video’s naar Facebook, Twitter en Tumblr uploaden. Deze video’s kunnen echter ook in de vorm van een GIF worden verstuurd. Daarbij is Cinamagram een geheel eigen sociaal netwerk an sich, met vele artiesten die hun GIF’s op de dienst uploaden. Zo kun je altijd toffe nieuwe bewegende afbeeldingen bekijken. Ook is het mogelijk om de app speciale effecten aan video’s en GIF-bestanden toe te voegen. Handig!

Download: Cinemagram (gratis)

Gifinator

gifinator

Gifinator gooit het over een iets andere voeg: de app wil je met behulp van een simpele interface GIF’jes laten maken. Hoe? Door je elke keer op het scherm te laten tikken om een foto te schieten. Al die foto’s worden vervolgens achter elkaar gezet om een bewegend GIF-plaatje te maken. Zo kun je heel gemakkelijk stop-motion-video’s maken, die eveneens de laatste jaren enorm populair zijn geworden. Na het samenstellen van je GIF kun je de animaties nog veranderen en tweaken, om de GIF vervolgens met je vrienden te delen. Daarnaast biedt Gifinator eigen hosting (zonder advertenties!) aan, waarmee je de GIF’jes gemakkelijk kunt verspreiden. Altijd handig.

Download: Gifinator (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu