‘Video’s van Android in the Car gelekt’

Redactie
26 mei 2014, 12:30
1 min leestijd
‘Video’s van Android in the Car gelekt’
android in the car video

Enkele Android in the Car video’s zijn gelekt en laten de mogelijke interface van Android voor auto’s zien. Het is niet vreemd dat dergelijke video’s opduiken: onder andere Google, Apple en Microsoft zijn bezig om hun mobiele besturingssysteem te optimaliseren voor gebruikt in de auto. Denk aan de kaartendiensten van de drie techgiganten, maar ook aan de mogelijkheid om (logischerwijs) te bellen, muziek te luisteren of afspraken in the plannen met behulp van spraakbesturing.

Hoewel het niet zeker is dat dit de definitieve interface van Android in the Car is – autofabrikanten kunnen ook hun eigen softwarelaag eroverheen gooien -, geeft het wel een kijkje in de toekomst van auto’s en de besturing hiervan.

Het scherm van Android in the Car is grotendeels breedbeeld, waarbij de onderzijde van een balk is voorzien. Hier zijn snelkoppelingen naar navigatie, de telefoon, muziekspeler en auto-opties te vinden. Ook is aan de rechter bovenkant een Google-knop, waarmee Google Now wordt gelanceerd. Vervolgens kun je via spraakbesturing de app bedienen, zoals ‘Navigeer naar adres’, ‘Speel The Beatles’, ‘Maak een afspraak’ en ‘Stuur een bericht naar’.

Lees verder na de advertentie.

De software praat veel tegen je terug, waardoor je niet op het scherm hoeft te kijken en je ogen op de weg kunt houden. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen dat Android in the Car ook Google Now-achtige kaarten gaat tonen, met informatie over files, vertrektijden voor afspraken en interessante locaties in de buurt.

Android in the Car video’s

De video’s betreffen mock-ups op basis van uitgelekte screenshots, die in de handen zijn van Android Police.

Zoeken naar muziek
https://www.youtube.com/watch?v=7OMMza9u6XM

Telefoongesprek starten
https://www.youtube.com/watch?v=6c2VXH-yJLw

Bericht versturen
https://www.youtube.com/watch?v=yw2fWj9Zjew

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu