De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android L toetsenbord verwijderd uit Google Play (en hier download je de APK)

Redactie
9 juli 2014, 18:07
2 min leestijd
Android L toetsenbord verwijderd uit Google Play (en hier download je de APK)
android L toetsenbord

Het officiële Android L toetsenbord is verwijderd uit Google Play na een klacht van Google. Het toetsenbord is al beschikbaar in de developer preview van Android L, waar wij reeks aan de slag mee zijn gegaan in onze uitgebreide Android L preview. Uit die preview-versie is de apk van het keyboard gehaald, die in de alpha-software al stabiel en snel werkte, maar Google heeft er een einde aan gemaakt.

Hoewel de app uit Google Play is gehaald, kun je nog wel het APK-bestand hier downloaden. Weet je niet precies hoe je een apk-bestand installeert? Check dan onze handleiding Android APK bestanden installeren.

Lees verder na de advertentie.

Android L toetsenbord

nexusae0_3.1k_thumb1

Het Android L toetsenbord oogt veel strakker en platter dan de vorige, waarbij er geen duidelijke scheiding tussen letters meer is. En toegegeven: dat is even wennen, omdat je sneller op een verkeerde toets drukt of net in het midden van twee toetsen tikt. Hier wen je echter snel genoeg aan. De knop aan de rechter onderkant, die je onder andere naar emoji brengt of een zoek-icoon toont in een zoekbalk, is daarbij een fraaie toevoeging. Ook de spatiebalk oogt heerlijk minimalistisch, precies in lijn met het nieuwe toetsenbord.

Als je de app installeert, moet je even naar Instellingen > Toetsenbord gaan en Android L keyboard activeren. Ga dan naar de geavanceerde instellingen van het toetsenbord en verander het kleurenschema in ‘Material’. Open dan een app waar je iets kunt typen en verander vanuit de notificatiebalk het toetsenbord dat je wilt gebruiken.

Android L video preview

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android Lollipop pagina!

Download

Het Android L keyboard was gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger. Je kunt ook gebruikmaken van het apk-bestand dat hier te downloaden is.

Download Android L Keyboard in Google Play (gratis)

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu