Beperk je dataverbruik met deze 4 ‘Lite’-apps voor Android

Thomas Haenen
18 juni 2018, 15:44
2 min leestijd
Beperk je dataverbruik met deze 4 ‘Lite’-apps voor Android

Van een aantal populaire Android-apps is een Lite-versie beschikbaar, die doorgaans sneller en beter werkt met trage internetverbindingen. Dit zijn de 4 beste op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De beste Android Lite-apps op een rijtje

1. Twitter Lite

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om apps uit te brengen die zuiniger omgaan met je databundel. Vorig jaar sprong ook Twitter in op die trend, met de lancering van Twitter Lite. Voor de aangepaste versie van het sociale netwerk is geen app nodig. Je kunt Twitter Lite gewoon in je browser openen.

De site is geoptimaliseerd voor goedkopere smartphones en langzamere verbindingen. Zo is er volgens Twitter minder dan een MB nodig om de pagina te laden, en gaat opstarten ruim 30 procent sneller dan met de gewone app. Features als notificaties, privéberichten zijn allemaal gewoon bruikbaar. Wel zijn er enkele beperkingen: je kunt geen video’s uploaden en ook zijn er nog geen conversaties volgens de nieuwe Twitter-stijl.

2. Facebook Lite

facebook lite

Facebook is tegenwoordig één van de meest uitgebreide Android-apps, met automatisch afspelende video’s, drukke pagina’s en Facebook Status. Mocht je terug naar de basis willen en gelijk wat data besparen, dan kun je Facebook Lite gebruiken. Toegegeven, het ziet er allemaal wat minder spannend uit, maar het loopt als een trein.

Eigenlijk is Facebook Lite, net als de andere apps in dit artikel, vooral bedoeld voor opkomende landen. Daarom kun je de app in Nederland niet direct uit de Play Store downloaden. Heb je interesse? Dan kun je het installatiebestand downloaden via APK Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je Android-smartphone.

Download Facebook Lite in Google Play (gratis)

3. Messenger Lite

Facebook Messenger was blijkbaar een succes, want niet veel later introduceerde Facebook ook Messenger Lite. Deze beperkte versie van de berichtendienst heeft geen video’s, plug-ins en games die je met vrienden kan spelen. Kletsen en foto’s delen kan echter wel. Downloaden kan via de link hieronder.

Download Facebook Messenger Lite in Google Play (gratis)

4. Skype Lite

Microsoft richt zich met Skype Lite niet alleen op het beperken van je dataverbruik, de app is ook geschikt voor langzamer internet. Dat maakt de app geschikt voor gebruikers in bijvoorbeeld India, waar je niet overal 4G krijgt. Ook als je op vakantie in een gebied zit met gebrekkige ontvangst kun je Skype gewoon blijven gebruiken.

Download Skype Lite via APK Mirror (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu