De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met deze 3 apps maak je ook met je Android Live Foto’s

Redactie
6 januari 2016, 21:15
3 min leestijd
Met deze 3 apps maak je ook met je Android Live Foto’s

De komst van 3D Touch naar de iPhone 6S  introduceerde  ook een nieuwe camerafunctie: Live Foto’s. Voor Android zijn er enkele apps die dit  effect imiteren en wij zetten de drie  beste op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Android Live Foto’s maken

Live Foto’s worden gemaakt tijdens het schieten van een normale foto. De camera van de iPhone legt  anderhalve  voor en na het maken van de daadwerkelijke foto videobeelden vast. Het geheel wordt samengevoegd toch een soort bewegende gif met geluid, die je onder meer via Facebook kunt delen.

Je hebt echter geen 3D Touch en nieuwe iPhone nodig om dit soort bewegende foto’s te maken. Met de apps hieronder doe je precies hetzelfde op je Android.

1. Camera MX

Android Live Foto

Camera MX is een al langer in omloop zijnde foto- en video-app. Eind december verscheen er een update die de mogelijkheid toevoegt om zogeheten Live Shots te maken.  Deze app komt het dichts in de buurt van imiteren van de Live Photo van Apple. Er wordt  een opname gemaakt van de seconden voor de daadwerkelijke foto, die je later terug kunt kijken als geanimeerde foto. Bovendien kun je foto’s knippen uit de gemaakte opname en die  bewerken met effecten.

In de foto-app zie je aan de blauwe draaikolk of er een Live Shot wordt gemaakt. Vervolgens maak je de foto en moet je heel even wachten terwijl deze wordt opgeslagen. Het bekijken werkt hetzelfde als op de iPhone: druk hard op de foto om de beelden te zien bewegen en laat los om weer een ‘stille’ foto te krijgen.

Download Camera MX in Google Play (gratis)

2. Graphica Live Photo Maker

Android Live Foto

Ook met Graphica maak je een Live Foto door enkele seconden voor de foto beelden vast te leggen. De app voegt dit samen tot één kort filmpje, dat  je terug kunt kijken en kunt delen via sociale media. Waar bij Camera MX ook de daadwerkelijke foto wordt opgeslagen, is dit bij Graphica dan weer niet het geval.

Het opnemen duurt ook net iets langer dan bij de eerste app, maar je krijgt er wel  een langere geanimeerde foto voor terug. Het leuke aan de  app is dat je zelf kunt instellen op welke snelheid je de Live Foto wilt bekijken: in slowmotion, normaal of juist versneld.

Download Graphica in Google Play (gratis)

3. High-Speed Camera

Android Live Foto

High-Speed Camera noemt het zelf geen Live Foto, maar spreekt van het creëren van een geanimeerde gif. Behalve het schieten van gewone foto’s die je kunt bewerken, heeft de app ook de mogelijkheid om veel foto’s achter elkaar te maken en deze samen te voegen tot één video.

Zo kun je kiezen voor 1, 10, 20 of meer foto’s en ook de lengte van de video (aantal frames) en snelheid van afspelen kan aangepast worden in High-Speed Camera. Een erg leuke app om uit te proberen en je eigen geanimeerde afbeeldingen te creëren. Bovendien heeft de app nog tientallen andere mogelijkheden waaronder het maken van opnames zonder geluid of effecten toe te voegen aan foto’s.

Download High-Speed Camera in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu