Android-spelcomputer Ouya van 99 dollar gelanceerd op Kickstarter

Redactie
10 juli 2012, 19:16
2 min leestijd
Android-spelcomputer Ouya van 99 dollar gelanceerd op Kickstarter
Ouya

De Android-spelcomputer Ouya (spreek uit: ooo-yah) werd vorige week geïntroduceerd en is sinds vandaag via een Kickstarter-project te koop. De Ouya kost 99 dollar, draait op Ice Cream Sandwich en is ontworpen door productdesigner Yves Béhar (Jawbone, Herman Miller). Het team achter Ouya wil dat het ontwikkelen van games voor de Android-console zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt, waardoor indie-ontwikkelaars (die geen groot budget hebben en vaak hobbyist zijn) een grotere kans krijgen om hun product aan de man te brengen. Dit gebeurt al op grote schaal in de Google Play Store en Ouya probeert deze vorm van gamen en het ontwikkelen van games naar de televisie brengen.

Ouya wil in totaal 950.000 dollar ophalen en heeft binnen één dag al meer dan een kwart van dit bedrag binnen. Naast het prachtige design van de console werkt Béhar ook aan een controller, die hij in samenwerking met bekende namen uit de game-industrie maakt. De controller krijgt in ieder geval een touchpad én knoppen en lijkt op het eerste gezicht op een kruising tussen een PlayStation 3- en Xbox 360-controller.

Lees verder na de advertentie.

De Android-spelcomputer beschikt over een eigen Google Play Store (of Marketplace) waar alle games gratis uitgeprobeerd kunnen worden. Als je erg enthousiast bent over een game, kun je deze aanschaffen. Het is ook mogelijk dat veel games gratis te spelen zijn, maar wel gebruik maken van het freemium-model. In dit model heb je de mogelijkheid om tegen een betaling extra content en opties aan te schaffen, zoals een beter zwaard of meer mankrachten. Daarnaast draagt Ouya hackers een warm hart toe, want de console is erg gemakkelijk te rooten en met een standaard schroevendraaien te openen.

Voor een donatie van 99 dollar plus 20 dollar verzendkosten bestel je een Ouya. De Android-console bevat een NVIDIA Tegra 3 quadcore-processor, 1GB RAM-geheugen, 8GB aan intern geheugen, een HDMI-uitgang die tot 1080p HD ondersteunt, Wi-Fi-, Bluetooth en USB 2.0-verbindingsmogelijkheden en een controller. Voor 30 dollar extra koop je een tweede controller.

Ouya interface

Onder andere Mojang, de ontwikkelaar van Minecraft, heeft bevestigd dat hun bestaande en nieuwe games op Ouya worden uitgebracht. Het is voor Android-ontwikkelaars ook erg gemakkelijk om hun app voor Ouya beschikbaar te maken. En om het nog leuker te maken: Ouya ondersteunt ook standaard Android-apps, die je via de televisie met je controller – en waarschijnlijk ook Android-toestel – kunt besturen.

Als alles goed verloopt, worden de eerste Ouya’s in maart volgend jaar verstuurd.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu