Android-spelcomputers Ouya en Nvidia Shield flink vertraagd

Redactie
27 juni 2013, 13:11
2 min leestijd
Android-spelcomputers Ouya en Nvidia Shield flink vertraagd
Ouya

De Android-spelcomputers Nvidia Shield en Ouya lopen een flinke leveringsvertraging op. De Android-handheld Shield van Nvidia is een maand uitgesteld, de Ouya kampt al maanden met leveringsproblemen. Het is zelfs zo erg dat backers van het enorm succesvolle crowdfundingproject op Kickstarter na maanden wachten de kleine Android-console van 99 dollar nog steeds niet hebben ontvangen. En dat terwijl de Ouya sinds gisteren gewoon in de winkels ligt.

De problemen met de Shield (foto rechtsonder) zijn van minder grote proporties. Nvidia meldt op zijn blog dat het uitstel van de releasedatum door een probleem met één van de componenten komt. Dit component zou door een externe leverancier worden geleverd waardoor het gehele productieproces vertraging oploopt. “Helaas kwamen we pas tijdens het laatste controleproces achter dit technische defect. We streven ernaar de kwaliteit van de Shield zo hoog mogelijk te houden”, aldus Nvidia. De nieuwe releasedatum wordt juli.

Lees verder na de advertentie.

NVIDIA-Shield

De Ouya is een heel ander verhaal. De Android-console haalde via Kickstarter meer dan 8,5 miljoen dollar op, maar tot op de dag van vandaag hebben veel internationale backers – degenen die het project aanvankelijk hebben gesteund om het succesvol te maken – nog steeds niets ontvangen. Teleurgestelde klanten klagen over de slechte communicatie van Ouya naar zijn backers. Daarnaast vinden veel backers het vreemd dat de Ouya al in de winkels verkrijgbaar is terwijl zij nog steeds op hun Android-console wachten. Op verschillende fora en in de comment-sectie van het Kickstarterproject van Ouya wordt uiten zij hun onvrede.

Ouya en Shield: specificaties en prijzen

De Ouya is een Android-console met een Tegra 3-chip en 1GB aan werkgeheugen die met je televisie wordt verbonden, de Shield is een draagbaar apparaat met een 5 inch-scherm dat lijkt op de oude Xbox-controller en is van een snellere Tegra 4-chip voorzien. Beide apparaten spelen Android games af. De Shield kan ook pc-games vanaf een computer met een Nvidia-kaart streamen, de Ouya is handig voor emulatie van oude games en het streamen van mediacontent met bijvoorbeeld Plex of XBMC.

De Ouya is nog steeds voor 99 dollar voor te bestellen op de website. De leverkosten naar Nederland bedragen 25 dollar. De Shield heeft een prijskaartje van 300 dollar en wordt in juli verwacht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu