Android Treintijden Pro 2.0 (exclusieve preview)

Redactie
27 juni 2010, 14:47
2 min leestijd
Android Treintijden Pro 2.0 (exclusieve preview)
Treintijden.

Treintijden is een van de populairste treinapplicaties voor Android. Er komt bijna een nieuwe versie 2.0 uit en wij kregen alvast een preview. Meteen bij het opstarten zie je dat de interface van Treintijden is veranderd: in plaats van vier tabbladen zijn er bovenin het scherm nog maar drie zichtbaar: A-B, Stations en Werkzaamheden. Die indeling is wat mij betreft veel logischer: je zult de applicatie vooral opstarten om een reis te plannen en die krijg je meteen in beeld. De instellingen zijn nu ondergebracht via de menuknop, onderin het scherm. Je vindt daar ook de knop om de getoonde gegevens te verversen.

Met het plusteken voeg je een nieuwe reis toe, die je vervolgens ook kunt opslaan. Bij het plannen is nu ook de optie Aankomst aanwezig. Vervolgens toont de applicatie razendsnel de beschikbare reisopties, waarna je per optie het traject kunt raadplegen, inclusief tussenstations. Treintijden heeft niet zoals concurrent OV: Trein een optie voor HST-treinen en NS/OV-Jaarkaart in het planningsscherm, maar je kunt het via de algemene instellingen van de app makkelijk wijzigen. Door dergelijke extra’s buiten beeld te laten, ziet het planningsscherm er ook een stuk ‘cleaner’ uit. Voor bewaarde reizen kun je een verwijderperiode instellen. Je hebt keuze uit 1 tot 24 uur (en enkele opties daartussen).

Lees verder na de advertentie.

Op het tweede tabblad vind je de optie stations. Je voegt hier je favoriete stations toe, zodat je voortaan snel toegang hebt tot alle vertrektijden, inclusief uitgevallen treinen en vertragingen. Via de menuknop kun je ook de locaties op de kaart bekijken. Via de instellingen kun je de stationsselectie kiezen: er is keuze uit gewoon een station selecteren, een Quicklist of tonen van stations in de omgeving (ook handig!).

Tenslotte is er nog de optie Storingen, waarbij je voor elke storing nadere details kunt opvragen: wat voor werkzaamheden zijn het, wanneer vinden ze plaats en welke impact hebben ze op de reistijd? Daarna volgt nog een advies, bijvoorbeeld de beste manier om de plek van de werkzaamheden te omzeilen.

Treintijden 2.0 is binnenkort in de Android Market te vinden, vandaar dat we nog geen QR-code kunnen vermelden. In de Android Market kun je wel de meest recente releases vinden: er is een gratis versie en een Pro-versie van €0,65.

Categorie: Reizen
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's