De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android-versie van Instagram in de maak

Redactie
8 december 2011, 14:18
1 min leestijd
Android-versie van Instagram in de maak

Een van de meest populaire foto-apps die te krijgen is voor iOS is Instagram. Met de applicatie kun je foto’s van een filter voorzien en delen via met je vrienden. Hoewel de app zo’n vijftien miljoen gebruikers heeft is deze vooralsnog alleen uitgebracht voor de iPhone maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Op de LeWeb conferentie liet Kevin Systrom, de CEO van Instagram, weten dat een Android-versie in de maak is.

Momenteel zijn er twee personen bezig om de Instagram Android-app te maken. Het uitbrengen van een Android-app zou ervoor kunnen zorgen dat het aantal gebruikers flink zou toenemen. Dat Instagram in eerste instantie gekozen heeft voor iOS heeft te maken met de iPhone 4. De camera en het scherm waren van dusdanige hoge kwaliteit dat het bedrijf vond dat ze daar op in moest spelen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram werd dertien maanden geleden voor het eerst uitgebracht maar inmiddels is de markt veranderd. Zo is het marktaandeel van Android flink toegenomen en lijkt het meer dan logisch dat een Android-app in de maak is. Om alvast Instagram-foto’s te bekijken op je Android-apparaat kun in afwachting op de officiële Android-app gebruikmaken maken van HoneyGram op je tablet of Instaroid op je Android-telefoon.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu