De 5 beste wallpaper apps voor Android

Redactie
6 september 2014, 16:10
3 min leestijd
De 5 beste wallpaper apps voor Android

Het is misschien wel één van de leukste eigenschappen van een smartphone: je wallpaper vervangen. Bijna iedereen doet het: een foto van je kind, een toffe minimalistische wallpaper of een foto van die ene onvergetelijke avond met vrienden. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste apps voor Android wallpapers? AndroidPlanet noemt zijn vijf favoriete wallpaper-apps voor Android, die elk hun eigen kwaliteiten hebben.

Lees verder na de advertentie.

Muzei Live Wallpaper

muzei

Muzei Live Wallpaper is een gratis wallpaper-app die elke dag jouw Android voorziet van een nieuw likje verf: ofwel de wallpaper verandert. maar dat doet de app niet zomaar. Muzei Live Wallpaper gebruikt bekende kunstwerken, vervaagt deze en zorgt dat de kleuren minder fel zijn en het resultaat is dat je elke dag een nieuwe betoverende wallpaper krijgt. Via de app kun je direct bekijken welk kunstwerk deze keer als achtergrond dient.

Daarnaast is het via de app mogelijk om de blur en dim in te stellen, respectievelijk om de foto waziger of minder fel te maken. Muzei Live Wallpaper kan zijn aanpassingen ook op bestaande foto`s uit jouw galerij toepassen, waardoor het mogelijk wordt om je eigen foto`s als wallpapercyclus te gebruiken.

Download Muzei Live Wallpaper in Google Play (gratis)

Blurone

blurone

Blurone laat je met een voor Android 4.4 geoptimaliseerde interface, waarbij de app zowel de notificatiebalk als balk van de touchscreenknoppen inneemt, een foto selecteren. Dit kan een eigen foto zijn of een reeds bestaande wallpaper. Het is tevens mogelijk om maar een gedeelte van een foto of wallpaper te selecteren, waarbij je via een vierkant aangeeft wat je wilt selecteren.

Vervolgens verschijnt de achtergrond in beeld met een cirkel waar je over kunt vegen om de vervaging van de foto te vergroten. Hoe verder je veegt, hoe meer vervaging er plaatsvindt. De achtergrond laat direct de vervaging in realtime zien, waardoor je direct een voorbeeld krijgt van de zelf ingestelde wallpaper. Lees ook meer over de Blurone app en bekijk een video.

Download Blurone in Google Play (gratis)

Pattrn

pattrn

De Android-app Pattrn biedt je een collectie aan interessante wallpapers, die voornamelijk door de COLOURlovers-community zijn gemaakt. COLOURlovers is een website waar creatievelingen hun patronen en designs kunnen uploaden en Pattrn bundelt deze bonte verzameling. De wallpapers in Pattrn bestaat vaak uit kleurrijke en drukke patronen en geven je smartphone een geheel ander uiterlijk.

De app sorteert wallpapers op basis van patroon, kleur of trefwoord en je kunt instellen dat Pattrn om de dag of week de wallpaper vervangt door één van jouw favorieten. Lees meer over Pattrn.

Download Pattrn in Google Play (gratis)

Droidpapers

droidpapers

De gratis app Droidpapers biedt een overzicht van onder andere alle Android Open Source Project (AOSP) wallpapers – van Cupcake tot Kitkat -, Samsungs TouchWiz-wallpapers en de wallpapers van alternatieve software-ontwikkelaars als CyanogenMod en MIUI. Daarnaast is het mogelijk om de audiopakketten van fabrikanten en softwareuitgevers te downloaden, waardoor je heel gemakkelijk jouw notificatiegeluiden kunt veranderen.

Droidpapers, dat door een Nederlander is ontwikkeld, is één van de meest complete Android wallpapers apps, waarbij er de nadruk wordt gelegd op de officiële wallpapers van Oppo, Google tot MeiZu. Eéntje om absoluut te checken.

Download DroidPapers in Google Play (gratis)

Wally

wally

Wally biedt een fraaie interface waar je door wallpapers van Wallbase.cc kunt bladeren. Je kunt de wallpapers die je leuk vindt lokaal opslaan en direct als achtergrond instellen. Het is daarbij mogelijk om op resolutie te zoeken, waarbij je precies de juiste achtergrond voor het scherm van jouw apparaat kunt uitzoeken.

n het kleurrijke menu van Wally vind je opties voor de meest populaire wallpapers, om naar wallpapers te zoeken, om willekeurige wallpapers te tonen en naar jouw favorieten te gaan. Als je op een wallpaper drukt, vind je meer informatie als de resolutie, categorie en maker, en kun je direct een actie ondernemen.

Download Wally in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu