Google Handschriftinvoer nu voor elk Android Wear 2.0-horloge
Erwin Vogelaar
google handschriftinvoer

Google Handschriftinvoer

Gratis

Onze score

8

Er is nu via elke smartwatch met Android Wear 2.0 handschriftinvoer mogelijk. De app in de Play Store biedt daar nu ondersteuning voor

Android Wear 2.0 handschriftinvoer

Onderdeel van Android Wear 2.0 is dat je op verschillende nieuwe manieren kunt communiceren. Met deze update kun je bijvoorbeeld een toetsenbord oproepen op het kleine schermpje, of letters tekenen om zo woorden te vormen. De smartwatches LG Watch Style en LG Watch Sport, die tegelijk met Android Wear 2.0 zijn gelanceerd, hadden deze handschriftfunctie direct. Smartwatches die Android Wear 2.0 via een update krijgen niet. Geen nood, want nu kun je handschriftinvoer gewoon via de Play Store downloaden en activeren.

android wear 2.0 handschriftinvoer

Hoewel Android Wear 2.0 bijzonder langzaam uitrolt, zijn er steeds meer smartwatches die de update krijgen. Volgens Google gaat het allemaal wat trager dan gepland door een bug die op het laatste moment is opgedoken. Zelfs de tweede versie van de Moto 360 heeft de update nog niet. Dit horloge heeft Google lang in zijn eigen winkel verkocht. Ben je wel een van de gelukkigen met Android Wear 2.0 en heb je Google Handschriftinvoer gedownload, dan moet je het toetsenbord nog wel even activeren voordat je het kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Om dit te doen ga je naar de instellingen van Android Wear, door van boven naar beneden te swipen. Hier zoek je naar invoermethodes om handschriftinvoer te activeren. Om tussen toetsenborden te wisselen houd je vervolgens het toetsenbordicoontje ingedrukt als je mag kiezen voor praten of het gebruik van een toetsenbord. Wil je tijdens het typen wisselen van toetsenbord, dan druk je op het icoontje van een wereldbolletje.

Google Handschriftinvoer

Google Handschriftinvoer is de Play Store via je Android Wear 2.0-horloge te downloaden. Of je klikt op onderstaande link en kiest voor je smartwatch om de app vanaf een afstandje te installeren.

Download Google Handschriftinvoer in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.