De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google Handschriftinvoer nu voor elk Android Wear 2.0-horloge

Erwin Vogelaar
16 april 2017, 18:56
2 min leestijd
Google Handschriftinvoer nu voor elk Android Wear 2.0-horloge

Er is nu via elke smartwatch met Android Wear 2.0 handschriftinvoer mogelijk. De app in de Play Store biedt daar nu ondersteuning voor

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 2.0 handschriftinvoer

Onderdeel van Android Wear 2.0 is dat je op verschillende nieuwe manieren kunt communiceren. Met deze update kun je bijvoorbeeld een toetsenbord oproepen op het kleine schermpje, of letters tekenen om zo woorden te vormen. De smartwatches LG Watch Style en LG Watch Sport, die tegelijk met Android Wear 2.0 zijn gelanceerd, hadden deze handschriftfunctie direct. Smartwatches die Android Wear 2.0 via een update krijgen niet. Geen nood, want nu kun je handschriftinvoer gewoon via de Play Store downloaden en activeren.

android wear 2.0 handschriftinvoer

Hoewel Android Wear 2.0 bijzonder langzaam uitrolt, zijn er steeds meer smartwatches die de update krijgen. Volgens Google gaat het allemaal wat trager dan gepland door een bug die op het laatste moment is opgedoken. Zelfs de tweede versie van de Moto 360 heeft de update nog niet. Dit horloge heeft Google lang in zijn eigen winkel verkocht. Ben je wel een van de gelukkigen met Android Wear 2.0 en heb je Google Handschriftinvoer gedownload, dan moet je het toetsenbord nog wel even activeren voordat je het kunt gebruiken.

Om dit te doen ga je naar de instellingen van Android Wear, door van boven naar beneden te swipen. Hier zoek je naar invoermethodes om handschriftinvoer te activeren. Om tussen toetsenborden te wisselen houd je vervolgens het toetsenbordicoontje ingedrukt als je mag kiezen voor praten of het gebruik van een toetsenbord. Wil je tijdens het typen wisselen van toetsenbord, dan druk je op het icoontje van een wereldbolletje.

Google Handschriftinvoer

Google Handschriftinvoer is de Play Store via je Android Wear 2.0-horloge te downloaden. Of je klikt op onderstaande link en kiest voor je smartwatch om de app vanaf een afstandje te installeren.

Download Google Handschriftinvoer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu