Android Wear krijgt meer features dankzij Android 5.0-update

Gijs Ettes
12 november 2014, 9:06
1 min leestijd
Android Wear krijgt meer features dankzij Android 5.0-update

Net zoals andere Google-apps krijgt de officiële Android Wear-app, die gebruikt wordt om smartwatches te koppelen en beheren, een Material Design-update. Deze voegt ook nieuwe functies toe.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear-app gaat op de schop

De nieuwe Android Wear-app heeft niet alleen een nieuw en strakker design, maar ook diverse nieuwe watch faces die het weer tonen en dit regelmatig kunnen bijwerken. De watch faces hebben (zoals je hierboven ziet) een design dat beter bij het Material Design van Android Lollipop past. Ook fijn is dat Google eindelijk de api voor watch faces ter beschikking gaat stellen, zodat ontwikkelaars gemakkelijker  nieuwe klokjes kunnen maken.

android wear app

Verder heeft Android Wear-app twee helderheidsopties die geschikt zijn voor wanneer je in de buitenlucht loopt (‘Sunlight mode’) of binnenshuis je smartwatch gebruikt (‘Theater mode’). Je kunt straks naar beneden op het display swipen en snel de instellingen bereiken, waardoor je dus geen aparte app meer nodig hebt om precies de juiste helderheid in te stellen.

android_wear_5-0_theater_mode1-640x213

Het scherm dat verschijnt wanneer je ‘Ok, Google’ zegt, is verbeterd. Hier vind je op een rijtje de acties die je het vaakst gebruikt, waardoor je dus niet eindeloos hoef te scrollen om deze te zoeken in de lange lijst met opties.

android_wear_5-0_leak-640x211

In de instellingen vind je tot slot nieuwe toegankelijkheidsopties, zodat je bijvoorbeeld de interface van Android Wear kunt vergroten, de kleuren kunt omkeren  of tekst kunt vergroten. Dit maakt het stukken gemakkelijker voor gebruikers met een visuele beperking om een smartwatch te gebruiken.

android_wear_5-0_lollipop_accessibility-640x213

Download de Android Wear-app

Via onderstaande link kun je de huidige Android Wear-app downloaden. Wanneer de nieuwe versie verschijnt, is nog niet precies bekend.

Download Android Wear in Google Play (gratis)

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu