De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo lees je documenten op je Android Wear-horloge

Erwin Vogelaar
19 januari 2016, 20:04
2 min leestijd
Zo lees je documenten op je Android Wear-horloge

Met de app Documents for Android Wear is het mogelijk om documenten van Google Drive of je smartphone te lezen op een smartwatch.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear documenten

Het is wel duidelijk dat de smartwatch hier is om te blijven, maar qua mogelijkheden mag er nog wel wat gebeuren. De meest gehoorde klacht over Android Wear-horloges is namelijk dat er gewoonweg niet genoeg goede apps beschikbaar zijn om de aankoop interessant te maken. Gelukkig zijn er app-makers die dat ook inzien en daarom mogelijkheden toevoegen. Zoals Appfour met de nieuwe app Documents for Android Wear, om documenten te lezen op je smartwatch.

De app ziet er indrukwekkend soepel uit. Je kunt inloggen in Google Drive en vervolgens de verschillende documenten en pdf-bestanden bekijken en lezen. De vraag is natuurlijk of je dat wel wilt op zo’n klein schermpje, maar wellicht is het handig voor presentaties of op andere momenten dat je liever je smartphone er niet bij pakt. Je kunt door pagina’s swipen en inzoomen op de tekst. Je kunt door opzij te swipen ook alle paginanummers zien om direct naar de juiste pagina te gaan. De documenten zijn tevens vanuit je horloge te delen of te verwijderen. In onderstaande video zie  je de app in actie.

Document Viewer for Android Wear

Documents for Android Wear downloaden

Documents for Android Wear downloaden kan gratis in de Play Store via onderstaande link. Helaas is er met de gratis versie enkel de eerste pagina van een document te bekijken. Om de volledige documenten te lezen moet je enkele euro betalen. Om de app te downloaden heb je 6,6MB vrije ruimte nodig en minimaal  Android 4.3 draaien. Bij hogere versies van Android, namelijk Android 5.0 en hoger, zijn de laadtijden overigens stukken  korter.

De app ondersteunt alle Android Wear-horloges die nu beschikbaar zijn. Denk hierbij aan de Motorola Moto 360 en de Asus ZenWatch 2.

Download Documents for Android Wear in Google Play (gratis)

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu