Installeer nu de Android Wear Preview op je toestel

Redactie
20 maart 2014, 10:51
1 min leestijd
Installeer nu de Android Wear Preview op je toestel
Android Wear Preview

Android Wear, Googles kersverse mobiele besturingssysteem voor smartwatches en wearables, is nu als preview beschikbaar voor Android-toestellen, waarbij de Android Wear-launcher (met de interface van een smartwatch) in feite jouw huidige launcher vervangt. De Android Wear Preview launcher laat zien hoe de software op smartwatches werkt, wat je er precies mee kunt en wat de het design van de interface precies werkt.

Android Wear leunt flink op Googles slimme assistent Google Now en heeft eenzelfde kaarten-interface. Dit betekent dat je kaarten met informatie te zien krijgt die op dat moment relevant zien, op eenzelfde manier als de huidige Google Now-app.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear preview

Het is bij de Android Wear Preview mogelijk om van boven naar beneden en vice versa te vegen om door verschillende kaarten te bladeren. Dit noemt Google de Context Stream. Heb je een interessante kaart gevonden? Dan kun je van rechts naar links vegen om meer informatie te bekijken en acties uit te voeren, en opnieuw van links naar rechts vegen om terug te gaan. Bij een melding van een e-mail kun je bijvoorbeeld horizontaal vegen om het gehele bericht te lezen en, indien gewenst, een actie uit te voeren als archiveren of beantwoorden.

Android-Wear-Card-Stream-4

Omdat het een preview-versie betreft, is het mogelijk dat de software niet op alle Android-toestellen werkt. Wij hebben het getest op een Nexus 5, en daar werkte het prima. De Android Wear Preview schaalt wel naar het scherm, wat een beetje een vreemde indruk kan geven. Notificaties, van onder andere Facebook, kregen wij gewoon binnen via de Android Wear Preview.

Download

De Android Wear Preview is hier te downloaden. Hoe je een apk-bestand installeer op je toestel, lees je in onze handleiding Android APK bestanden installeren.

Check ook ons overzicht met de beste Android Wear apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu