De 11 beste watchfaces voor je Android Wear-horloge

Gijs Ettes
22 april 2015, 14:02
4 min leestijd
De 11 beste watchfaces voor je Android Wear-horloge

Eerder deze maand werd bekend dat er inmiddels meer dan 1000 verschillende klokjes voor smartwatches met Android Wear beschikbaar zijn. Maar welke Android Wear watchfaces zijn nu het beste?

Lees verder na de advertentie.

Hieronder hebben we 11  Android Wear watchfaces uitgelicht die zeker de moeite waard zijn om eens uit te proberen. Je kunt ze veelal  gratis of voor minder dan een euro downloaden in Google Play en ze werken in principe met elke smartwatch die voorzien is van de laatste versie van Android Wear.

Skymaster Pilot Watch Face

sky

Skymaster Pilot Watch Face is een gelikte en professioneel uitziende watchface voor je smartwatch die de uitstraling heeft van een pilotenhorloge. Dat betekent een donkere achtergrond, informatie over de datum en het weer en een analoge weergave van de tijd. Bovendien ziet de watchface er op elk schermformaat scherp en mooi uit.

Download Skymaster Pilot Watch Face in Google Play (0,99 euro)

Timr Face Watch Face

timr android wear watchfaces

Timr Face Watch Face is een klokje dat er ook zowel op ronde als vierkante smartwatches mooi uitziet. De geanimeerde klok heeft een radicaal ander design dan de meeste watchfaces en je kunt kiezen tussen een 12- en 24-uur weergave. Ook zijn er verschillende kleuren en achtergronden om mee te experimenteren.

Download Timr Face Watch Face in Google Play (gratis)

World Timer Watch Face

world timer watch face

Voor wie regelmatig verre reizen maakt, is het handig om een wereldklok bij de hand te hebben. Met de World Timer watchface kun je de tijd raadplegen voor 24 tijdszones, zodat je precies weet hoe laat het is op de bestemming waar jij je bevindt. De steden waarvoor de tijd wordt weergegeven zijn aan te passen en het klokje ziet er elk uurwerk  mooi uit.

Download World Timer Watch Face in Google Play (0,99 euro)

WatchMaker Watch Face

watchmaker

WatchMaker Watch Face is strikt genomen geen watchface voor Android Wear, maar juist een app om zelf klokjes voor je smartwatch te maken. Daarbij kun je bepalen welke elementen en informatie (denk aan het weer, agenda-afspraken en aftellers) wordt weergegeven. Ook tof is dat je geanimeerde gifs kunt toevoegen en je klokje een bewegend parallaxeffect kunt geven.

Download WatchMaker Watch Face in Google Play (gratis)

Jagger

jagger

Jagger is een ietwat vreemde Android Wear watchface. Het klokje interpreteert de tijd als een kleurcode, waarbij je elke seconde een andere achtergrondkleur krijgt. Daarbij staat ook de naam vermeld, zodat je weet hoe de desbetreffende kleur heet. Je kunt ook de datum en een klok weergeven en er is een modus die inbranding van het scherm voorkomt.

Download Jagger in Google Play (gratis)

Watch Face – Minimal & Elegant

watchface

Watch Face – Minimal & Elegant is een van de populairste Android Wear watchfaces in Google Play, en niet zonder reden. Dit klokje is fraai vormgegeven en enorm aanpasbaar. Zo kun je de tekst(grootte), achtergrondkleuren en de afmetingen van getoonde notificaties aanpassen. Ook heeft de watchface een weergave voor de weersverwachting en kun je kiezen tussen een 12- en 24-uur weergave.

Download Watch Face – Minimal & Elegant in Google Play (0,79 euro)

Plants vs. Zombies Watch Face

plants vs zombies

Ben je verslingerd aan de game Plants vs. Zombies, dan is de gelijknamige watchface geinig om in te stellen op je smartwatch. De tijd bij het klokje wordt weergegeven met de armen van een van de zombies van de game. Op de achtergrond is het bekende gras te zien van de achtertuin die je in het spel moet verdedigen.

Download Plants vs. Zombies Watch Face in Google Play (gratis)

Ustwo Watch Faces

ustwo

Ustwo Watch Faces is een grote collectie klokjes van de makers van de populaire en prachtig vormgegeven game Monument Valley. Net als die game zien de watchfaces en enorm gelikt en uniek uit. Je hebt de keuze uit diverse kleuren en designs, waardoor er voor ieder wat wils is. De collectie neemt relatief weinig ruimte in beslag op je smartwatch en is bovendien gratis beschikbaar.

Download ustwo Watch Faces in Google Play (gratis)

Boot Watch Face

boot watch face

Ben je een fan van de animatie waarmee Android Wear opstart, dan is Boot Watch Face het overwegen waard. Dit klokje valt op door het minimalistische ontwerp en de soepele animaties waarmee de tijd wordt weergegeven. Ook is de watchface erg klein (< 1MB) en heb je de mogelijkheid om de helderheid ervan aan te passen.

Download Boot Watch Face in Google Play (0,99 euro)

Matrix face for Android Wear

android wear matrix

De naam van Matrix face for Android Wear zegt het al: dit is een klokje voor je smartwatch in het thema van de sciencefictionfilm The Matrix. Veel meer dan de tijd tonen kan de watchface niet, maar hij ziet er in ieder geval wel futuristisch uit. Bovendien ben je vrij om het klokje verder aan te passen en functies toe te voegen.

Download Matrix face for Android Wear in Google Play (gratis)

Revolution watchface by Precie

revolution

Hou je van een minimalistische, maar complete watchface die er zowel overdag als in de avond mooi uitziet, dan is de Revolution watchface van Precie zeker de moeite waard. Het klokje is redelijk aanpasbaar, ondersteunt ronde en vierkante schermen en geeft de belangrijkste informatie van je smartwatch weer. Ook verandert automatisch de kleur van de achtergrond en wijzers wanneer het avond wordt.

Download Revolution Watchface by Precie in Google Play (1,44 euro)

Welke watchface gebruik jij momenteel? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu