De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Angry Birds 2: fraaie game met dure in-app aankopen

Gijs Ettes
30 juli 2015, 9:53
2 min leestijd
Angry Birds 2: fraaie game met dure in-app aankopen

Angry Birds 2, het eerste échte vervolg in de serie die eind 2009 het levenslicht zag, heeft zijn weg naar Google Play gevonden. Ook in dit deel nemen de boze vogeltjes het weer op tegen groene varkens die hun eieren proberen te stelen.

Lees verder na de advertentie.

Fraaie presentatie, dure in-app aankopen

Bij het starten van de nieuwe Angry Birds vallen direct twee zaken op. Allereerst ziet de game er prachtig uit, met een introductie die niet onderdoet voor een animatiefilm, en fraaie getekende achtergronden die het tweedimensionale spel wat diepgang geven. Ook heeft Rovio de nodige effecten toegevoegd, waardoor er veel spektakel plaatsvindt als je een vogeltje richting een stellage met varkens katapulteert. De schreeuwtjes en explosies die je hoort wanneer je een stellage succesvol neerhaalt, geven een voldaan gevoel.

Wat Rovio echter ook heeft toegevoegd, zijn de nodige in-app aankopen. Je kunt Angry Birds 2 gratis downloaden en spelen, maar in elk  level heb je maar een beperkt aantal pogingen. De vogels die je per level tot je beschikking hebt – en die elk hun eigen vaardigheden hebben – worden gerepresenteerd door kaarten. Lukt het je niet om met die kaarten een level te behalen, dan moet je nieuwe aanschaffen of verlies je een leven. Elk half uur krijg je een nieuw leven, maar als je niet wilt wachten, kun je ook je levens aanvullen met 60 edelstenen. Per 80 stuks betaal je 99 eurocent.

In het begin is dat nog niet zo’n probleem, aangezien het spel start met een uitvoerige tutorial en ook de daarop volgende levels eenvoudig zijn. Naarmate de levels gecompliceerder worden en meer pogingen nodig zijn om ze te behalen, moet je steeds vaker wachten of investeren in een van de bundels met edelstenen. De grootste bundel van 5700 edelstenen kost maar liefst 50 euro, dus het kan behoorlijk in de papieren lopen als je het spel vlot wilt uitspelen.

angry birds 2 downloaden

Toch is Angry Birds 2 de moeite van het proberen waard, want het spel zit vol uitdagende puzzels, kleine grapjes, een Arena-modus en talloze items die je kunt vrijspelen. Maar we hadden liever gezien dat Rovio het spel een vast prijskaartje had gegeven en de in-app aankopen achterwege had gelaten.

Angry Birds 2 downloaden

Via onderstaande link kun je Angry Birds 2 downloaden. De game is gratis, een kleine 68MB groot en vereist Android 4.0 of hoger.

Download Angry Birds 2 in Google Play (gratis, bevat in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu