Angry Birds Action warmt je op voor de film

Jarno Stinissen
4 april 2016, 14:12
2 min leestijd
Angry Birds Action warmt je op voor de film

Nadat Angry Birds ons enkele jaren geleden in zijn greep hield met de enorm verslavende gameplay, is de populariteit inmiddels wat gedaald. Met de aanstaande Angry Birds-film en bijhorende  Android-game Angry Birds Action! moet daar verandering in komen.

Lees verder na de advertentie.

Angry Birds Action!

De game Angry Birds Action laat je in dezelfde wereld spelen als de aanstaande Angry Birds-film, die vanaf mei te zien is in de bioscoop. Voor de mensen die de film willen zien: wees gerust, het spel bevat geen spoilers. Angry Birds Action werd onlangs in diverse landen gelanceerd, maar staat sinds kort ook in de Nederlandse Google Play.

Angry Birds Action! Pinball Meets Anger! Arcade-Style Smash-Em-Up!

In Angry Birds Action speel je met Red, de opgefokte rode vogel die we kennen van eerdere  Angry Birds-games. Nadat zijn dorp volledig in rook is opgegaan door een feestje, krijgt de  vogel de schuld toegewezen. Door op avontuur te gaan met Red in het verwoeste dorp ga je op zoek naar bewijsmateriaal om zijn onschuld te bewijzen.

De spelwereld bekijk je, in tegenstelling tot eerdere Angry Birds-spellen, niet vanaf de zijkant maar de bovenkant. En in plaats van de vogels te katapulteren door de lucht, lanceer je ze nu met je vinger al sprintend naar allerlei obstakels, om er een zo groot mogelijke puinhoop van te maken. Het hoofddoel van het spel is om de eitjes op het speelveld in veiligheid te brengen door ze al rennend op te pakken.

Wat ook opvalt is de deels 2D- en deels 3D-spelwereld. De animaties zijn aanzienlijk verbeterd, en alhoewel het verhaal lekker luchtig blijft, is het geinig  om de vogels af en toe in een dialoog verwikkeld te zien.

Uitdagende moeilijkheidsgraad

Naast Red, zijn ook de pijlsnelle Chuck, explosieve Bomb, en de brede Terence aanwezig. De 90 levels worden steeds moeilijker en het geeft weer een echte ouderwetse kick als je een level na heel veel beurten haalt. Het spel doet qua moeilijkheidsgraad dan ook denken aan de eerste Angry Birds-versie, waar ondergetekende ook veel te veel uren in heeft gestoken.

Naast de 90 levels uitspelen is het ook je taak om het Angry Birds-dorp weer op te bouwen, waarbij je speciale power-ups vrij speelt. Het spelen van levels en opbouwen van je stad kost energie, wat ervoor zorgt  dat levels steeds moeilijker worden. De energiebalk herstelt zichzelf naar verloop van tijd, maar je kunt er ook voor kiezen om deze tegen betaling op te laden. Dit doet  wel afbreuk aan de spelbeleving, want na een tijdje is het onmogelijk om zonder te betalen verder te komen, mits je niet wil wachten.

Angry Birds Action! downloaden

Angry Birds Action is gratis te downloaden in de Play Store. De app neemt 410MB aan opslag in beslag, dus let erop dat je voldoende geheugen beschikbaar hebt. De game werkt op Android-versie 4.1 en hoger.

Download Angry Birds Action!  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu