Angry Birds is één miljoen gedownload in één dag

Redactie
18 oktober 2010, 20:07
1 min leestijd
Angry Birds is één miljoen gedownload in één dag
angry-birds

Rovio meldt dat Angry Birds meer dan één miljoen keer is gedownload binnen 24 uur na de release. Dit is een nieuw record voor een Android-applicatie. Nooit eerder schaften zoveel Android-gebruikers in zo’n korte tijd een applicatie aan. Hoe is deze populariteit te verklaren? Misschien wel doordat de ontwikkelaar de app aanbiedt via GetJar.com en de Android Market, waardoor ook gebruikers zonder Market de applicatie kunnen krijgen. Daarnaast waren veel mensen tevreden over de bètaversie, waardoor de hype alleen maar groter werd. Ondertussen is de applicatie al meer dan twee miljoen keer gedownload en nadert de grens van drie miljoen.

Door de populariteit van Angry Birds lag GetJar.com er vrijdag regelmatig uit. Gelukkig waren de problemen zaterdag opgelost en konden gebruikers het puzzelspelletje gemakkelijk downloaden via de site of de Android Market.

Lees verder na de advertentie.

twitter-rovio

In Angry Birds draait het erom dat je groene varkens vermorzelt door gekleurde vogels te schieten met een katapult. Er zijn normale vogels, vogels die in de lucht in drieën splitsen, vogels die kunnen versnellen en vogels die ontploffen als bommen. Maak gebruik van de mogelijkheden van iedere soort en zorg dat je de varkens vernietigt.

De applicatie is gratis te downloaden door de onderstaande QR-code te scannen. In de gratis versie zitten advertenties. Binnenkort verschijnt een betaalde versie zonder advertenties.

Categorie: Games

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's