Eerste Angry Birds Epic screenshots: rpg in de Middeleeuwen

Gijs Ettes
13 maart 2014, 10:22
1 min leestijd
Eerste Angry Birds Epic screenshots: rpg in de Middeleeuwen
Angry Birds Epic

De Finse studio Rovio heeft bekendgemaakt dat de eerstvolgende Angry Birds-game een turnbased-rpg wordt met een middeleeuws thema. Daarmee gooit de game het over een totaal andere boeg; eerder was het namelijk nog de bedoeling om de boze vogels richting allerhande constructies van hout en steen te katapulteren om zo groene varkentjes te verslaan. Eind maakte Rovio met Angry Birds Go een kartgame die wat weghad van Mario Kart en met Angry Birds Epic kiest de ontwikkelaar dus weer voor een ander genre.

Volgens Rovio wordt de nieuwe Angry Birds-game “epischer dan ooit” waarin spelers om de beurt aanvallen op de ander voorbereiden. Waarschijnlijk zal er sprake zijn van een beperkt verhaal en korte gevechten die zich goed lenen voor mobiel gamen. Daarnaast speelt het maken van je eigen wapens, pantsers en toverdrankjes mogelijk een grote rol. Hopelijk geldt datzelfde niet voor in-app aankopen, die in Angry Birds Go de spelvreugde behoorlijk verminderden.

Lees verder na de advertentie.

Angry Birds Epic release dichtbij

Later vandaag zal Angry Birds Epic een vroege release krijgen in Canada en Australië. Mogelijk grijpt Rovio deze softlaunch aan om bugs of andere problemen in de app op te lossen voordat het spel internationaal wordt gelanceerd. Over een verschijningsdatum in de Nederlandse en Belgische Play Store is nog niets bekend.

Angry Birds Epic→ Op zoek naar meer? Check dan ons Android games-overzicht!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu